De vanligaste School Bus Olyckor

Skolbussar bär dyrbar last till och från skolan varje dag. De är dock ofta inte utrustade med lämplig säkerhetsutrustning. Om körning misstag görs, kan olyckor inträffa. Barn bör uppmuntras att följa bussen regler och förarna ska följa alla trafikregler för att minimera förekomsten av olyckor. Driver Error

Driver fel är en av de vanligaste olyckor skolbuss orsaker. Faktorer som bidrar till förarens fel kan inkludera berusning, trötthet, är under-utbildade och distraktioner. För att förhindra enkel drivrutin fel har Federal Carrier Safety Administration (FCSA) placerade regler och riktlinjer för att bekämpa några av de bidragande faktorer som trötthet genom att implementera tid begränsningar på hur länge och hur många timmar en förare kan köra vid varje given tidpunkt.

trafiköverträdelserna

Trafikförseelser kunde anses vara den vanligaste av de faktorer som leder till olyckor skolbussen. Kränkningar innefattar men är inte begränsade till fortkörning, felaktig filbyte, köra på fel sida av vägen, och underlåtenhet att ge den direkt till trafiken. De flesta dödsolyckor skolbuss olyckor med trafikförseelser relaterade till fortkörning.
Utrustningsfel

Equipment misslyckande är en osynlig orsak som kan hända när bussen inte hålls upp till ordentliga kör standarder eller försumlig praxis underhåll används. Fel kan ta form i en skadad fjädring, bromsar, styrning, belysning och däck. Eftersom bussen är i drift och ett misslyckande träder i kraft, kan bussen bli okontrollerbar och är benägna att orsaka en olycka eller välta. Utrustning misslyckande kan också ske med nödutgångar och funktioner inte att fungera när det behövs, vilket orsakar onödig skada i mindre olyckor.
Osäkra Vägförhållanden

Olyckor med osäkra väglag ta två former. Först är konstgjorda osäkra vägförhållanden, vilket kan innebära dåliga metoder vägunderhåll, oljeutsläpp, skräp och vägbyggen. De flesta konstgjorda förhållanden, som gropar, kan orsaka busschauffören att tappa kontrollen när de drabbas. Naturliga osäkra vägförhållanden, t.ex. is, regn och rock diabilder, vanligen orsakar dålig sikt på vägen, oförmågan att bromsa snabbt i en nödsituation, eller för att bussen blir instabil.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145806.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.