Låsningsfria bromsar Säkerhet

En låsningsfria bromsar (ABS) är utformad i moderna bilar för att hjälpa till snabbare stopp och förhindrar out-of-control medar när man bromsar snabbt från hög hastighet. I normala bromsar, är en förare brukar instrueras att pumpa bromsen av och på när man kommer till ett stopp för att behålla större kontroll över fordonet. ABS-bromsar pumpa bromsen för dig på en snabb hastighet när bromsen är utplacerade. Fördelen med ABS-systemet har varit mycket omdebatterat. Använda ABS

Den största skillnaden mellan ABS-bromsar och vanliga bromsar är att ABS-bromsar inte ska pumpas. Regelbundna bromsarna pumpas på hårda stopp för att förhindra att hjulen låser och skicka bilen i sladd. ABS pumpa bromsarna automatiskt för att förhindra sladd och pumpning av bromssystemet på ett ABS-system kan allvarligt skada bromsarna. Det är normalt en varningslampa på instrumentpanelen som kommer att berätta om det finns ett problem med ABS. Om lampan tänds, ta bilen till en bensinstation omedelbart.

Du kommer ibland känna en pulserande känsla i bromspedalen vid bromsning. Detta är normalt och bör inte vara en orsak till oro.

Alltid veta om bilen du kör har ABS, så du vet om du behöver pumpa bromsarna. Kontrollera din instruktionsbok om du är osäker eller fråga återförsäljaren om du hyr.

Alltid ihåg att styra vid inbromsning hårt för att undvika en kollision. Regelbundna bromsarna kan låsa och du inte har mycket kontroll styrning under en sladd utan ABS är utformade så att du kan fortfarande styra bilen med ratten samtidigt som bromsarna arbetar på att stoppa bilen. Detta är mest effektiva med bilar som har 4-hjuliga ABS och inte bara ABS på bakhjulen.
P Det är en bra idé att öva med ABS under regniga eller snöiga säsonger i en ledig parkeringsplats om du unfamilar med dem. Addera debatt om Säkerhet Fördelar
p Det har varit en hel del debatt om de faktiska säkerheten fördelarna med ABS-bromsar. The Highway Loss Data Institute släppt en rapport som ABS-bromsar inte har minskat frekvensen eller den genomsnittliga kostnaden för olyckor på motorvägen. En General Motors studien konstateras att ABS-bilar drabbades 3 procent färre olyckor, men hade en 44 procent ökning av roll-overs. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) kontrade att denna statistik skulle kunna förklaras av förare som inte använder ABS-systemet på rätt sätt, genom att pumpa bromsarna av gammal vana eller köra mer aggressivt eftersom ABS var på plats.

ABS tillverkarna bildade sin egen grupp som kallas ABS Education Alliance och deras studie visade att 4-hjuliga ABS bilar hade 2800 färre front-end kollisioner än vanliga bilar under samma tidsperiod.

grund av kontroverser, vissa försäkringar företag inga långa erbjuda säkerhet rabatter till ABS-fordon och antalet ABS tillverkade fordon har börjat avta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145300.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.