Enklaste sättet att lära sig att köra

Det enklaste sättet att lära sig att köra bil är att ta det steg för steg. Börja på en parkeringsplats, sedan flytta till småvägar, då en motorväg och sedan slutligen försöka köra på mindre än idealiska förhållanden. Och viktigast - praktiken. Parkeringsplatsen

Det bästa stället att lära sig grunderna i bilkörning är i en parkeringsplats. Har en förälder eller annan erfaren förare tar dig till en stor, tom mycket med massor av utrymme att köra runt. Först, slå på bilen och bekanta sig med de olika kontrollerna, såsom vindrutetorkare, strålkastare, luftkonditionering, Varselljus och defroster. Sedan satte bilen i enheten och långsamt ta bort foten från pausen. Du ska inte behöva trycka på gaspedalen i början, utan rida bromsen när du lär dig att styra och bli bekväm med hjulet. Så småningom, träna på att använda gaspedalen för att öka din hastighet och bromsen för att sakta ner. Öva att dra in en tom parkeringsplats och backa ut igen. Fortsätt tills du känner dig säker i din acceleration, bromsning och styrning förmågor.
Sidogatorna

Hitta ett lugnt område med många sidogatorna för nästa övning. Öva att bromsa när du närmar dig en korsning, vända kurvorna lätt, vilket gör både höger och vänster svängar och hålla din hastighet konstant samtidigt gå uppför och nedför. Fråga den erfarne föraren följer dig om du har några frågor om regler, till exempel när man ska gå på en fyra-vägs stoppskylt, som har rätt till väg i en korsning och vilka särskilda vägskyltar betyder. Du kanske vill öva på sidogatorna för flera sessioner innan vi går vidare till nästa steg.
Landsvägskörning

Nu är du redo för den stora ligor. Ta din erfaren förare till en närliggande motorväg, företrädesvis vid en tid på dagen då det inte finns mycket trafik. Öva byta körfält med inga bilar bakom dig, sedan övergår i trafiken när det finns bilar bakom dig. Kör en stund på motorvägen, byta körfält ibland, bibehålla en konstant hastighet och användning av och på rampen korrekt. Du vill öva landsvägskörning ofta tills du känner dig helt bekväm navigerar en motorväg på egen hand.
Mindre än idealisk Villkor

När du känner dig bekväm körning, försök körning under förhållanden som inte är idealiska - t.ex. på natten, i regn, i snö, på isiga vägar och nära vägarbetsplatser. Att bli bekväm med dessa villkor är ett viktigt sista steget i att lära sig att köra.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145221.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.