Hur man byter genom växlarna på en manuell växellåda

Alla som kör bör förstå grunderna i att köra en bil med manuell växellåda, eller växelspaken. Manuellt växlade bilar brukar få fler miles per gallon och som gaspriserna går upp, fler och fler människor köper bilar växelspaken. Att köra en manuell växellåda i trafiken kan vara knepigt om du inte behärskar tekniken. Studera denna guide för att lära dig hur man växlar enkelt. Instruktioner
1

Titta på konfigurationen av kugghjulen på växelspaken. Du kan se en grundläggande dubbel-H-mönstret. Typiskt första växeln är i övre vänstra med de andra växlarna i följd. Reverse är vanligtvis i det nedre högra positionen. Beroende på antalet växlar i bilen, kan det finnas flera vertikala stolpar på grundläggande dubbel-H formen. Det horisontella fältet är neutral. Det betyder att bilens växellåda är inte i växeln.
2

Sätt din vänstra foten på kopplingspedalen. Flytta växelspaken från första till andra, från andra till tredje och så vidare. Få en känsla för var varje växel är att du inte kan alltid titta ner när du kör. Också få en känsla för var omvända. Addera 3

Har någon köra dig och bilen på en säker plats där du kan övningsköra med manuell växellåda. Du kan använda en kyrka parkeringsplats under veckan. Se till övningsområdet är nivån.
4

i parkeringsbromsen. Starta motorn med foten på kopplingspedalen. Lossa parkeringsbromsen när du sätter bilen i första växeln. Försiktigt släppa ut kopplingen medan du ger bilen en bit av gas med din högra fot. Du ska känna överföringen engagera och bilen ska börja röra sig. Om du gör detta felaktigt, kan bilen bock och stall. Om den gör det, försök igen tills du får bilen att gå framåt på första växeln.
5

Stanna bilen. Placera din vänstra fot på kopplingen och höger fot på bromsen. Underlåtenhet att kopplingen börjar motorn att dö.
6

Starta bilen i första växeln igen. Den här gången, lägga i tvåan när bilen blir lite fart. När det blir ännu mer fart, flytta igen. Varje bil är annorlunda. Du kan titta på RPM på instrumentbrädan för att lära sig när den optimala tiden att flytta är för bilen.
7

Lär dig att starta bilen på en kulle när du vet hur man får det att gå på en plan yta. Det är lite knepigt att kopplingen och ge bilen tillräckligt med gas för rörelse framåt. Använda parkeringsbromsen och släppa den vid rätt tillfälle kan hjälpa till att försäkra din bil rullar inte bakåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145110.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.