Hur till Stopp för skolbussar och gatuskyltar

Att göra en korrekt stopp vid en stoppskylt eller för en skolbuss är inte bara säker väg praxis, men det är också lagen. Förutom att stoppskyltar, det finns ett antal andra tecken som kräver att du slutar, inklusive avkastning skyltar, ett övergångsställe tecken, järnvägsövergång skyltar och andra varningssignaler. Varje tecken är särskiljande i dess form, färg och symboler för att tydligt identifiera dess innebörd till förare. Att misslyckas med att sluta på rätt sätt kan leda till böter, punkter på din drivande post eller en suspension av ditt körkort. Instruktioner
gatuskyltar
1

Identifiera tecken och inser vad den säger till dig att göra. Stoppskyltar är lätt identifierbara genom sin åttkantiga form, röd färg och djärv vit skrift. En stoppskylt är ett reglerande tecken, vilket innebär att du är skyldig enligt lag att lyda. Skolbussar kommer också att visa röda blinkande lampor för att varna dig att en stopp krävs. Det finns ytterligare gatuskyltar avsedda att varna förare att vara redo att sluta. Utbytet tecknet är en inverterad röd och vit triangel. En pentagon, oftast visar barn eller figurer av människor gå, betyder ett övergångsställe, där fotgängare har förkörsrätt. En järnvägsövergång tecken identifieras som en cirkel.
2

När du har bestämt att det är en stoppskylt, kommit till en punkt. Stanna bakom stopplinjen om det finns en fet vit linje målad på marken strax innan skylten. Om det inte finns någon stopplinjen ska förarna stanna vid övergångsställe eller 5 meter innan stoppskylt. Det är bra att räkna till tre, sedan titta i alla riktningar för att säkerställa att du är klar att gå vidare.
3 Vänta tills fotgängare korsar gatan är säkert ur korsningen innan du fortsätter.

Bestäm right-of-way involverar gångtrafik. Du måste fylla i ditt stopp innan övergångsstället. Om det finns en fotgängare som väntar på att korsa, har han rätt att passera medan du förblir stoppad. Om en annan bil har kommit till korsningen framför dig, har bilen anländer först förkörsrätt. Däremot kan rätt till väg inte alltid bestämmas genom att först kvarn får först mala. Allmänt accepterade höger-vägs regler lärs ut i förarens utbildning klasser förklarar att när du är osäker, lämna företräde till bilen gör en högersväng.
4 Yield tecken varna förare att sakta och stoppa om trafik eller fotgängare är närvarande.

Ett utbyte tecken kräver att en förare sakta ner och titta efter mötande trafik innan du fortsätter. Om mötande trafik är närvarande, måste du stanna och vänta på en paus i trafiken innan du fortsätter.
5 Skola korsar tecken är oftast pentagons bär symboler för barn eller andra människor.

Ett övergångsställe är identifierad på ett vägmärke som en pentagon och kan vara närvarande i högtrafikerade områden eller vid skolans övergångsställen. Övergångsställen kan också kopplas ihop med blinkande ljus eller horisontella linjer på trottoaren, även om detta inte alltid fallet. Dessa tecken varna förare att sakta ner och vara beredd att stanna för fotgängare. När slutade, förare måste vänta tills alla fotgängare är säkert över gatan och ut ur övergångsställe innan du fortsätter.
6

järnvägsövergångar bär en rund skylt, ibland parat med ett X på cirkeln eller undertill. Dessa tecken varna föraren att bromsa eller stoppa medan du tittar åt båda hållen för att söka efter ett tåg. Om ett tåg är synlig, är förare varnas för att stanna och vänta på tåget att passera. Det kan vara svårt för förarna att mäta hastigheten på ett tåg, och det är ett misstag att försöka passera när ett tåg närmar sig. Vissa järnvägsövergångar kan ha en stoppskylt, vilket tyder på att föraren ska göra ett fullständigt stopp.
Korrekt Stopp för skolbussar
7

Stopp minst 10 meter bort från skolbussar som visar blinkande röda lampor eller har sina stopp arm förlängas.
8

Stopp om du är bakom, möta en buss eller närmar dig en korsning där en buss visar sina röda lampor eller stoppskylt.
9

Kom till ett fullständigt stopp, förblir stoppad tills busschauffören stänger av blinkande lampor, är stopparmen tillbaka och alla barn har säkert korsade gatan. <
10 p> Sluta inte för en skolbuss om det finns en fysisk barriär mellan ditt körfält och bussen och du reser i motsatt riktning. Exempel på fysiska barriärer inkluderar konkreta medianer, motorvägar dividerat med diken eller skyddsräcken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145792.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.