Hur Shift kopplingen på ATV

ATV är ett roligt och spännande sätt att tillbringa en dag ute i landet eller utforska småvägar. Eftersom de har fyra hjul, i stället för bara två som en dirt bike, de är lätta att lära sig och rida på, vilket gör dem till en idealisk språngbräda från att köra en bil att rida en smuts cykel. Men för att rida en ATV framgångsrikt, måste man lära sig att växla en manuell växellåda. Lär dig att flytta kopplingen på en ATV och få ut ridning och utforska på nolltid. Saker du behöver
ATV
Visa fler instruktioner
1

sitta på din ATV i en bekväm körställning och bekanta dig med kontrollerna. Spaken nära din vänstra hand är kopplingshandtaget, som används för att byta växel. Spaken nära din högra hand är frambromsen. Den vänstra pedalen är växelspaken och den högra fotpedalen är bakbromsen
2

Sparka den vänstra pedalen -. Övergången pedalen - nedåt tills det tar stopp klicka. Tryck därefter spaken något uppåt med din tå tills den gröna lampan tänds på instrumentpanelen. Den ATV är nu i neutralläge. Vrid tändningsnyckeln till "ON"-läget, tryck på startknappen på höger handtag och ATV kommer att skjuta upp.
3

Kläm vänstra kopplingshandtaget hela vägen till styret, sedan sparka växelspaken ner en gång. Den ATV är nu på första växeln. Släpp kopplingen långsamt tills du känner att ATV börjar gå framåt. Den punkt vid vilken ATV börjar röra sig är kopplingen är "grab punkten." Upprepa denna procedur tills du känner dig säker att du kan hitta den här punkten lätt.
4

Släpp kopplingshandtaget ut till grab punkten, sedan vrida gashandtaget lätt bakåt för att ge ATV lite gas när du är redo att rida. Fortsätt släpper kopplingshandtaget och ge ATV gasreglaget tills ATV går framåt i en måttlig takt, vid vilken tid du kan släpp kopplingshandtaget helt.
5

Fortsätt köra framåt tills du når toppen av det första kugghjulet intervall, vanligen 5000 till 6000 rpm. Vid denna punkt, släpp gasen, dra in kopplingshandtaget och sparka växelspaken upp ordentligt med din tå. Släpp kopplingshandtaget till grab punkten och ge ATV del gas precis som tidigare. Du är nu på andra växeln.
6

Fortsätt växling genom varje redskap på samma sätt som du accelererar. När du behöver sakta ner eller ner shift - helst varvräknaren läser mindre än 1500 RPM - dra in kopplingen, stäng av gasen, tryck växelspaken ordentligt och låt kopplingen ut långsamt. Cykeln kommer att vara i en växel en lägre än din var i tidigare.
7

Fortsätt ridning och öva växling tills du känner dig bekväm i din förmåga att driva en manuell växellåda. Sedan gå ut för en trevlig lång åktur och göra det bästa av din nyfunna förmåga.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145729.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.