Hur att bogsera en dumper

Att veta hur man korrekt och säkert bogsera ett fordon är något som alla erfarna förare bör känna till. Mindre personbilar lastbilar är kapabla att dra större och tyngre fordon som en dumper. Ungefär som hur en bogserbåt fungerar, när en lastbil är bogsering en dumper det största hindret är att få dumprar hjulen rör sig och bromsning. Det finns några säkerhets material som behövs för att framgångsrikt bogsera ett fordon. Saker du behöver Sida 2 Bogserkablar
dragstång med hårdvara
Ratchet
Röd flagga /bogsering meddelande tecken
Visa fler instruktioner
1

Stäng av dumper motor, se till att när du drar den dumper finns det inget motstånd.
2

Placera en bogsering kabel genom metallen bogsering öglorna på dumper främre stålram. Placera den andra änden av bogsering kabeln runt de bakre bogsering öglor stålram för fordon som drar dumper. Addera 3

Montera dragstången till den bakre delen av fordonet som kommer att dra dumper genom att sätta ribban till dragkrok och skjuta säkerhet stiftet i horisontellt hål i skumt, genom dragstången och ut på andra sidan. Placera låstappen genom säkerhetskontrollen stift för att låsa dragkroken.
4

Bolt den andra änden av dragstången till de främre bogsering bulthål av dumper. Detta kommer att se till att dumpa bilen stannar när den kör fordonet stannar. Skjut in kopplingen i dumper och ta ut den ur växeln.
5

Placera fordonet som drar dumper till en lägre växel för att börja att se till att du har tillräckligt med långsam ström till starta dumpa lastbilens hjul.
6

småningom flytta upp till en högre växel tills du når mellan fyrtio och femtio miles per timme. Begränsa dig till denna hastighet medan bogsera dumper. Gradvis trycka på bromsen för att sakta stoppa både fordon när du presenteras med ett stopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145828.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.