Bil Dashboard Instruments

Automotive tekniken fortsätter att förbättras allteftersom åren går. En av de aspekter av bildesign i ständig utveckling är instrumentpanelen instrumentpanelen. De instrument på instrumentbrädan finns där för att informera föraren om aktuella förhållanden i bilen så att han vet om det finns några problem. Instrument som indikerar bränsleekonomi och även den tid som du har kört din cabriolet med taket nere finns tillgängligt på vissa modeller. Men många av de vanliga mätarna är vanliga på de flesta bilar och veta vad de gör är viktigt för alla förare. Hastighetsmätare

Varje fordon är utrustat med en hastighetsmätare. Denna instrumentbräda Instrumentet visar helt enkelt den aktuella hastigheten på bilen som det rullar på vägen. Denna mätare har drivits av en kabel i det förflutna, men nyare bilar har en elektronisk hastighetsmätare som använder hastigheten på hjulen för att sända en signal till hastighetsmätaren.
Bränslemätare

En av de viktigaste instrumentbrädan instrumenten på din bil är på bränslemätaren. Detta instrument berättar föraren hur mycket längre han kan köra innan du kör slut på gas. Men en udda sak om bränslemätaren är att den är utformad för att vara fel.

Biltillverkarna faktiskt utforma bränslemätaren att övertyga förarna de får bättre gas körsträcka. På en full tank nålen rör sig långsamt tills den når 3/4 av en tank, men då det successivt blir snabbare när den närmar tom.
P Det är också viktigt att hålla ett öga på bränslemätaren så att bränslenivå förblir över en kvarts tank så mycket som möjligt. När bränslet blir för låg kan det orsaka den nedsänkta bränslepumpen går varm och förkortar livslängden på delen.
Temp spår

temperaturmätare på din bil visar oftast en uppsättning siffror som blir successivt högre mot höger sida. När en bil motorn är kall nålen är typiskt mot långt till vänster. När motorn värms upp, kryper nålen upp till ett område som är idealiskt någonstans i mitten.

Den blå färgen på vänster indikerar kyla motorns temperatur, medan den röda färgen på höger sida indikerar ett farligt hot motorn. Överhettning kan orsaka motorfel som kan leda till dyra reparationer. Addera Voltmeter

Voltmetern är en ganska vanlig instrumentpanel instrument, men det är inte alltid installerat på alla bilar. Syftet med voltmetern är att göra det möjligt för föraren att övervaka bilens elsystem. Bilar kör på en 12-volts system och mätaren skall brukar läsa runt 12,5 V när motorn är avstängd. När motorn startar, systemet avgifterna och oftast höjer spänningen upp till ca 14 volt.
P Om mätaren visar en nivå på mindre än 14 när du kör, kan det betyda ett problem med avgiftssystemet. När det sjunker under 12 volt betyder det att batteriet börjar ta ned och ge makten på egen hand och är inte uppladdningen korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145630.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.