Hur man byter bakbromsarna på en Volkswagen MK4 GTI

Den MKIV VW GTI var den fjärde generationen av denna populära, allmänt älskad modell och transporteras på traditionen av en kul-till-enhet, praktisk och pålitlig tysk kombi. Bromsarna på en MKIV GTI ska bytas ungefär var 10.000 miles. Detta är ett arbete som kan göras av en professionell butik eller genom rimligt erfarna hem mekaniker. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
stjärnskruvmejsel
gummiklubba
VW Mätmarkörverktyget
Brake Cleaner Review Rags
Nya broms rotorer
Nya bromsbelägg

Visa fler instruktioner
1

Park VW på en plan, jämn yta. Placera den i växel men inte engagera nödbromsen. Lossa muttrarna som håller de bakre hjulen på plats. Lyft bilen med en domkraft och sänka den på pallbockar. Ta bort de bakre hjulen och ställa dem ur vägen.
2

bort bromsoket från bromsok bäraren genom att ta bort de två skruvarna som håller bromsoket på. Använd en 13 mm djup uttag för att ta bort bulten och en 15-mm nyckel för att hålla den platta sidan av kolven för att hålla den från att vända när du lossar den. Skjut tjocklek av av rotorn. Ta bort de inre och yttre bromsbelägg.
3

bort bromsok bäraren genom att ta bort de två skruvarna som håller den på med en 8-mm insexnyckel. Ta det inställda skruven som håller rotorn på med en stjärnskruvmejsel. Blötlägg skruven med WD40 om den är fryst på. Dra rotorn rakt ut i navet för att ta bort det. Du kan behöva ge rotorn en kran bakifrån för att frigöra det.
4

Spray broms på navet och bromsok och torka av dem med en trasa. Placera speciella Mätmarkörverktyget på bromsok kolv och sedan bulta fast bromsok bäraren och bromsoket igen. Detta kommer att hålla bromsok stilla medan du dra tillbaka kolven. Dra verktyget enligt anvisningarna som följde med det tills tjockleken är helt indragen. Ta bort bromsok och bäraren igen.
5

Skjut den nya rotorn på navet och montera och dra åt ställskruven med skruvmejseln. Sätt tillbaka bromsok bäraren. Skjut de nya bromsbeläggen i position på rotorn så att skårorna på bäraren håller dem på plats. Skjut bromsok över bromsbeläggen och dra åt bromsok bultar. Kontrollera alla skruvar åtdragna. Upprepa ovanstående steg för den motsatta sidan av bilen.
6

tillbaka hjulen. Sänk bilen till marken. Bryt i de nya dynorna enligt dynan tillverkarens anvisningar. Detta innebär vanligtvis några konsekventa men snabba stopp från 60-mph till ett fullt stopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145436.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.