Hur man kör en Stickshift Truck

Att köra en pinne skift, eller manuell, växellåda bil eller lastbil är inte en självklarhet för de flesta människor. Till skillnad från fordon med automatlåda växelspak lastbilar kräver lite övning, tålamod och lite finess för att korrekt och säkert köra dem. Lyckligtvis, med rätt undervisning och viss praxis, är det möjligt att lära sig hur man kör en lastbil stick shift. Instruktioner
1

Bekanta dig med lastbilen. Ställ in sitsen så att du bekvämt kan nå kopplingen och pedaler gas. Ta del av växelspaken, troligen placerad till höger, men kanske ligger på ratten kolumnen. Du kommer att se siffrorna 1 till 4 eller 5, samt en R för bakåt. Dessa hjälper dig att accelerera fordonet.
2

Titta på instrumentbrädan och leta reda på ratten som är märkt varvtal. Detta kommer att vara din guide när att flytta lastbilen upp till en högre växel. Addera 3

Placera din vänstra fot stadigt på kopplingen och höger fot på paus. Med kopplingen inkopplad, ta tag i växelspaken i höger hand, dra den mot dig tills det inte kommer att gå längre och skjut den uppåt. Du är nu på första växeln. Eller, om du behöver vända, skjuta växelspaken åt höger och ner till backväxeln.
4

Vrid motorn och kontrollera att se till att det är säkert att accelerera. Sakta, men avsiktligt koppla din koppling genom att släppa trycket från din vänstra fot. Samtidigt, tryck försiktigt på gaspedalen. Om du stanna bilen, helt enkelt ställa bilen tillbaka till första eller omvänt, trycka tillbaka ner på kopplingen, placera din fot tillbaka på paus och börja om igen. Så småningom kommer du att få en känsla för var kopplingen kommer att engagera och hur mycket tryck för att ge.
5

Accelerera, hålla ett öga på vägen, men även ögna ned på din RPM ratten. Växla upp till nästa växel när dina RPM är drygt 2.000. Undvik att låta nålen nå in i 3000 rpm intervall eller var som helst inom den röda varningslampan band som detta orsakar slitage och potentiella problem för din motor.
6

Fortsätta flytta uppåt, tryck in kopplingen och justering av växel när det behövs, och som är säker för vägen du reser. När du behöver sakta ner, helt enkelt in kopplingen och flytta bakåt genom växlarna. För att starta igen, börja med den första växeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145595.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.