Hur till Ändra Jeep Wrangler Gears

Det finns två grundläggande typer av överföring finns på en Jeep Wrangler: en manuell växellåda eller automatisk. Om Jeep är ett automatiskt, gör överföringen av växling för dig: Bara sätta Wrangler i "Drive", och kör. Den manuella Jeep Wrangler växellåda kräver att föraren använda en koppling (med vänster fot) och fysiskt flytta genom växlarna (med höger hand och arm) för att köra bilen. Medan överföringen är mycket olika varandra, är målet detsamma, att få Jeep Wrangler härifrån till dit. Instruktioner
växling i en handbok Jeep Wrangler
1

Trampa ner kopplingspedalen helt med din vänstra fot (kopplingen är golvet pedalen till vänster, medan bromsen är i centrum och gaspedalen är på rätt. Förväxla inte kopplingen med nödbroms spak, vilket skulle vara den långt vänstra sidan av förarens fot bra och lite högre än kopplingen, bromsen och gaspedalen). Med kopplingen nedtryckt, flytta reglaget till antingen neutralläget (varigenom växelspaken spaken känns lös) eller första växeln, med din högra hand. Första växeln är belägen genom att skjuta växelspaken till vänster och framåt. Jeep kan sedan startas. Tryck bromsen med din högra fot.
2 The Standard "H" mönster visas på denna växelspak knopp.

Använda standard "H"-mönstret trycker kopplingen till golvet och använder käpp shifter att sätta bilen i friläge. Den neutralläge finns i mitten av "H", växelspaken kommer lätt flytta löst från sida till sida i neutralläge Tryck kopplingen i att flytta fordonet framåt Addera 3

. , med början på första växeln. Sakta bort den vänstra foten från kopplingspedalen samtidigt som du trycker lätt ner på gaspedalen, vilket ger Jeep gas. Detta gör kopplingen att engagera transmissionen och motorn och får fordonet att röra sig framåt. Samma process upprepas när tryign att köra i omvänd, utom skiftenheten spaken kommer att flyttas till "R"-läge på "H"-mönstret - vanligtvis botten av den högra sidan av "H" men ibland off "H" helt, till vänster om "H" och uppåt eller nedåt. Växeln-shifter knopp bör visa positionen bakåt ("R") om det är skift schema.
4 6-växlad mönster

Trampa ned kopplingen varje gång växlar ska ändras. Varje gång du trycker ned kopplingen med vänster fot, släpp gasen. Med kopplingen nedtryckt och gaspedalen släpps, flytta reglaget till rätt växelläge - från första till andra växeln, du drar i spaken rakt ner så långt som möjligt. Från andra till tredje växeln du driva upp till neutral, över ett hår till höger, och uppåt. tills du får kläm på det, kanske du hittar dig själv i första eller femte växeln. Motorn kommer att ryta och Jeep kommer att rycka långsammare om du är på första växeln, det kommer "släpa" om du är i femte växeln. Från tredje växeln du drar rakt ner till fjärde, och så vidare. Det är typiskt fem växlar (inklusive backväxel) i en Jeep Wrangler, men det kan vara sex. Detta ändrar inte den processen för växling med möjligt undantag för omvänt (se steg 3).
5

nedväxling genom att vända på processen, med koppling och växel-och växling i motsatt riktning som du uppväxlas.
Växling i en automatisk Jeep Wrangler
6 Automatic Transmission Shifter

Tryck på bromspedalen med höger fot och starta bilen. Bilen startar bara i parken eller i neutral, indikeras med ett "N" på shifter indikatorn.
7

Flytta växelreglaget från "Park" till "Drive"-läge eller till "Omvänd" läge.
8

När Jeep är i "Drive", tryck på gaspedalen och bilen kommer att gå framåt och gå igenom alla växlar automatiskt.
9

Flytta växelreglaget till "Drive 2" eller "Låg" för att hjälpa till i situationer såsom branta backar, lera eller snö, eller svårt att dra vid låga hastigheter i situationer såsom lera, sand eller snö.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145351.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.