School Bus Lagar

Skolbussar förväntas göra mer än att bara färja barnen till och från sina utsedda destinationer. Från för till akter, är dessa fordon särskilt utformade för att ge den ultimata effektiviteten och säkert samtidigt transportera den mest värdefulla last av alla. Lagar om skolbussar varierar stat efter stat, men de flesta har liknande regler på plats om när du ska sluta, var och vem ska göra det. Färg och ljus

federala bestämmelser i USA och Kanada uppger att alla skolbussar målas "National School Bus Glossy Yellow." Färgen hette ursprungligen "National School Bus Chrome," men namnet ändrades när dess bly-baserade Chrome gult pigment byttes ut för en mer godartad förening.
Stopp

Förare i någon stat måste sluta innan de möter bussen (om mötande) eller bakom eller bakom bussen (när texten) när busschauffören aktiverar varningsblinkersen. I vissa stater kan du inte passera en skolbuss medan de gula lamporna blinkar (om sådan finns), men vid något tillfälle kan du skicka det medan de röda lamporna är aktiverade.
Divided Vägar

Generellt sett all trafik i båda körfält måste stoppa om skolbussen stannar med blinkers aktiveras på en tvåfilig väg eller någon form av odelade motorvägen. För delade motorvägar (de med en gräs eller betong median eller de separerade från Jersey barriärer) endast de bilar som kör bakom eller bredvid bussen i sitt körfält resor måste sluta. Statliga och lokala lagar kan variera, vissa jurisdiktioner kräver att all trafik stannar tills alla på-eller avstigande barn korsa vägen, oavsett om det är en barriär. Vissa stater (som Washington) tillåter mötande trafik att fortsätta så länge det finns kvar minst en markant körfält separerar skolbussen och föraren.
Driver Krav

Åtminstone måste alla skolbuss förare har en giltig CDL (Commercial körkort) för fordonsklass de är verksamma. I de flesta fall kommer detta att vara en klass A CDL, men mindre bussar i vissa jurisdiktioner får endast kräva en klass B. Oavsett måste föraren ha en passagerare godkännande och har passerat en skriftlig och provkörning (i en buss). Vissa jurisdiktioner kräver att föraren även få en särskild licens skolbuss. Dessutom måste föraren ha en strömstyrka DOT kort hälsointyg, måste ha minst 20/40 (okorrigerad) vision med exakt färgåtergivning diskriminering, kunna höra en påtvingad viskning på inte mindre än 5 meter och har ett 70-Degree vision. Vissa jurisdiktioner kommer inte att anställa en chaufför med epilepsi eller diabetes som kräver kontroll av insulin.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145428.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.