Hur man hjälper en tonåring övervinna en rädsla för körning

För de flesta tonåringar, få ett giltigt körkort är en stor prioritet. Men med spänningen i denna nya färdighet, rädsla också kan uppstå. Det är viktigt att hjälpa en tonåring att övervinna sin rädsla för körning så att han känner sig trygg och säker när han bestämmer sig för att ta sin provkörning. Saker du behöver
Automobile
Körkort
Visa fler instruktioner
1

Prata med din tonåring. Låt honom veta att du förstår hans farhågor och kamper. Ta reda på exakt varför han är rädd för att köra. Kommer rädslan från en tidigare olycka upplevelse? Är han skrämd av den extra ansvar? Kanske en rädsla för att misslyckas gör honom nervös?
2

Lär din tonåring att trafikreglerna. Genom att känna till de regler och föreskrifter om trafik, kommer din tonåring känner sig tryggare körning. Genom att lära honom hur man kör säkert, minskar du någon rädsla för att orsaka en olycka. Anmäl dig din tonåring i en förarutbildning för att säkerställa att han får den bästa undervisningen tillgängliga.
3

Lär din tonåring att köra i ett stort tomt område. Ta honom till en tom parkeringsplats och låta honom få en känsla för fordonet. Visa dem de olika komponenterna i bilen och låt honom köra runt på parkeringen. Kör runt en parkeringsplats i minst 15 minuter, eller tills din tonåring känns bekväm körning håll.
4

Låt din tonåring kör i bostadsområden. Direkt honom genom sidogator som har en minimal trafikflöde. Lär honom att signalera korrekt och hur man bedömer storleken på fordonet. Kom ihåg att ge en uppmuntrande atmosfär, om du blir stressad, kommer din tonåring ta upp detta
5

Låt din tonåring att köra ner hårt trafikerade gator.. När han är bekväm, ta honom till upptagen korsningar och även stadskvarter. Tryck inte honom att köra där han är ännu inte bekväm och säker. Sakta bygga upp sitt självförtroende genom att öka svårigheten av platsen. Genom att göra så, skingra du sakta rädslan för körning tills han är övertygad om att hans sista provkörningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145848.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.