Hur döva Lär att köra

Döva kan lära sig att köra lika bra som att höra folk när instrueras korrekt. Döva kan även göra bättre förare. Döva får liknande köranvisning vad hörande får --- det är bara undervisas på ett annat sätt. Trots detta, övningskörning för döva är en kontroversiell fråga. Fakta
p Det är möjligt för döva att lära sig att köra bil. Tyvärr, det finns ofta några trafiklärare tillgängliga eftersom undervisa döva att köra är ovanligt och vissa trafiklärare skräms av uppgiften. Det betyder att döva kan behöva förlita sig på människor som familj och vänner för att lära sig att köra. Ibland detta begränsar övningskörning eftersom familj och vänner kan vara bra på att kommunicera med döva, men inte nödvändigtvis bra på att lära ut hur man kör.
Metod

Döva lär att köra främst genom visuell inlärning. Undervisning döva hur man kör kräver inte veta teckenspråk, men det kräver att veta hur man kommunicerar effektivt. Övningskörning för döva förare innebär att man använder handrörelser, ögonkontakt och visuella hjälpmedel. Att införa bil kontroller, trafiklärare knacka en av sina lemmar, och sedan en bil kontroll för att ange vilken del används som kontroll. När undervisningen funktioner som hur man styr, använda redskap, accelerera och stanna, trafiklärare använda visuella hjälpmedel för att demonstrera den rätta metoden och använda handsignaler att ange riktningar och hur mycket tryck ska användas när du använder kontrollerna. Ögonkontakt visar att döva elever där de ska leta och uppmärksamma.
Fördelar

När döva kör, de har en grundläggande privilegium de förtjänar bara gillar någon annan. Den visar även att dövhet inte behöver hindra livskvalitet. Allmän trafik kan även dra nytta av att ha mer döva förare på vägen --- 8 studier som utförts av olika forskare 1962-1991 jämföra döva förare att höra förare tyder på att döva förare har färre olyckor och kränkningar trafik än att höra människor gör. Det är möjligt att döva köra säkrare eftersom de har bättre koncentration. Att ha nedsatt hörsel förbättrar de andra sinnena, gör döva mer känsliga för rörelse och visuella omgivning. Addera Tvist

Vissa människor är obekväma med döva lära sig att köra på grund höra folk säga att det är osäkert att köra utan att kunna höra. Det kan vara svårt för att höra folk att förstå att köra utan auditiva ledtrådar. Till exempel försökte UPS att förbjuda döva förare i oktober 2006. Trots att ärendet avslogs, är obehag med döva lära sig att köra som finns i lagen. Minst 26 länder tillåter inte döva att ha ett körkort.
Potential
p Om fler döva lära sig att köra bil och gör det framgångsrikt, kan det minska påverka genom att ändra allmänhetens missuppfattningar om döva förare. I sin tur minskade påverkar kunde hjälpa till att eliminera diskriminering av döva förare i den offentliga politiken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145226.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.