Ny Texas Körkort Rules

Om du ansöker om ett körkort i delstaten Texas, finns det nya regler som gäller. De nya Texas körkort regler gäller bara för personer som inte är amerikanska medborgare eller lagliga permanent bosatta i USA. Per den 1 oktober 2008, måste dessa sökande bevisa att de är lagligt i USA innan de kan få ett nytt, förnyelse eller ersättning Texas körkort. Handlingar som krävs enligt New Texas Körkort Regler
p Om du är en Texas körkort sökande och du anses vara en laglig permanent bosatt, inte är medborgare, i USA, då måste du ge ett giltigt amerikanskt Dept of State Immigrant Visum eller ett giltigt amerikanskt Resident Alien Card. Denna bestämmelse är förutom att uppfylla alla tidigare krav på körkort, inklusive ålder, förarprov och verifiering av identitet.
P Om du är varken en medborgare eller en laglig permanent bosatt, då måste du vara besöker USA för mer än sex månader, med minst sex månader kvar i ditt besök, för att kvalificera sig för ett tillfälligt körkort eller ID-kort. Du måste ange giltig dokumentation som styrker ditt godkännande för laglig tillfällig införsel till USA. Du kan få denna dokumentation från antingen US Department of Justice, US Department of State, US Department of Homeland Security, US invandring och naturalisering eller US Bureau of Citizenship and Immigration Services. Denna dokumentation kan innehålla ett pass eller en sysselsättning Authorization Document.
Tillfällig besökare status

För att få en Texas körkort som en besökare till USA, måste du ha godkännande att vara i landet i minst sex månader. I detta fall är tillfälliga besökare beteckning och utgångsdatumet tryckt på kortet. Om dokumentationen indikerar en obestämd förfallodatum för laglig tillfällig införsel, då den tillfällige besökaren status kommer att vara giltigt i ett år från dagen för utfärdandet.
Mer information om New Texas Körkort Rules

Utöver de listade dokumentation, måste du även visa ett Social Security-kort eller ett SSN Affidavit. Det är också viktigt att uppgifterna i dokumentationen matcher, inklusive din födelsedag och namn. Du kan bli skyldig att backa upp den dokumentation som krävs med ett äktenskap licens, äktenskapsskillnad eller en domstol godkänd namnbytet. Om du vill förnya ditt tillfällig besökare status, måste du presentera erforderlig dokumentation innan

utgångsdatum. Dessutom, om körkort upphör före den tillfällige besökaren utgångsdatum, måste du lämna in samma dokumentation som för en ny licens för att förnya licensen och ändra det tillfälliga datum Visitor status.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145222.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.