Hur man kör en motorcykel med en Clutch

Har du någonsin drömt om att ta till den öppna vägen på en motorcykel? Du vet att du kan inte bara hoppa på en motorcykel och gå. Du behöver ordentlig motorcykel undervisning för att vara säkra. Även om det är motorcyklar ute med en automatisk växellåda, är det mer troligt att din undervisning kommer att innebära att lära sig att köra en motorcykel med en vanlig växellåda. Instruktioner
1

Hitta din växelspaken. Det ligger vid din vänstra fot, du kommer att använda din fot för att flytta. Du flytta in ettans växel genom att trycka ned, men resten av växlarna är engagerade genom att dra upp. Neutral är mellan första och andra växeln. Kugghjulet patten är en-N-2-3-4-5.
2

Hitta kopplingen nivå för att växla om. Det ligger framför den vänstra handtaget. För att göra din flytta så smidigt som möjligt, vill du långsamt pressa kopplingen i, och låt det underlätta ut istället driver med det och bara släppa taget.
3

Hitta neutral genom att klämma kopplingen helt, tryck sedan på växelspaken ner tills du har hittat 1: an, sedan ge det en kran med toppen av din tå.
4

Starta motorcykeln utan att släppa kopplingen. Detta görs genom att vrida en nyckel, trycka på en knapp, eller med hjälp av en kick start beroende på din motorcykel. Om motorcykeln inte startar, kan du inte vara i neutralläge.
5

Släpp växelspaken i ettans växel och sakta rulla gasreglaget på att få flytta. Medan rullande gasreglaget på dig också lätt på kopplingen tillåter motorn att ge kraft till bakhjulet. Området "glidning" mellan att vara fullt engagerade och neutralt kallas friktion zonen.
6

Lätta på gasen när du klämma in kopplingshandtaget för att flytta in i andra växeln. Ge växelspaken ett hårdare uppåt knacka än du gjorde för att få den i friläge och det går i 2: a växeln. Lätta på kopplingen samtidigt rulla på gasen. Denna process upprepas för alla uppväxling.
7

Sakta motorcykeln genom nedväxling och med hjälp av motorns trather än bromsarna. Nedväxling gör det också lättare att hitta neutrala när du slutar. Detta görs med samma process som uppväxling, förutom att du trycker växelspaken nedåt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145361.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.