Hur man ökar en bil

Öka din bil när batteriet är dött är något som varje förare bör veta hur man gör. Huvudvärk av att hantera ett dött batteri eskalerar när du är strandsatta någonstans och bilen vill inte skruva upp. När man står inför ett dött batteri, spåra orsaken till problemet innan du kör vidare. Den vanligaste orsaken är att glömma att stänga av strålkastarna. I vissa fall kan din generator kan gå ut. Om du hittar dig själv öka din bil oftare, få din bil testas för att se om problemet har att göra med generatorn eller batteriet. En "belastningsprov" kommer att avgöra om ditt batteri kan hålla en laddning. Saker du behöver
Booster box
annan bil att hoppa med om booster box är inte tillgänglig
Booster kablar
Visa fler instruktioner
Placering startkablar

1

Försök att veva fordonet. Om batteriet är för låg för att veva bilen, kommer du att höra startmotorn roterar långsamt. Bilen kommer att göra ett klickande ljud när batteriet är för svagt för att ens vev.
2

Öppna motorhuven och lokalisera batteriet. I de flesta bilar, kommer det att vara i en främre hörnet, vanligtvis bakom strålkastare montering. Om batteriet är installerat på annat håll, till exempel under baksätet eller i en panel, kommer bilen har oftast en jumper post under huven där batteriet skulle vara. Titta nära gruppcentralen för ett litet inlägg. Det kommer att märkas positivt eller negativt.
3

Placera fordonet du använder för att hoppa med framför strandsatta fordon eller åt sidan. Se till att dina startkablar är långa nog att nå från en bil till en annan.
4

Lokalisera den röda kabeln och kläm fast den på den positiva inlägget av tvinnad bilen. Kläm den svarta kabeln till den negativa inlägg ligger på den motsatta änden av batteriet. För batterier placerade på andra ställen i bilen, kommer det att finnas en negativ post i närheten av positiva stolpen. Du kan också klämma den negativa inlägg att metallen del av ramen, vilket gör en grund för att sluta kretsen.
5

Placera startkablar i rätt plats på laddning fordonet. Var noga med att sätta rött på positiva och svart på negativ. Det kommer att finnas indikatorer som talar om vilken som är vilken. Red kommer att ha en symbol som ser ut som ett "+". Det negativa blir ett minustecken.
6

Se till att goda fordonet körs. Accelerera motorn lite för att hjälpa till att ladda batteriet.
7

Försök att veva "nedskjutna" fordon. Bilen får inte reagera direkt. Om bilen inte startar, låt bilen sitta i minst fem minuter innan det kommer att ta en avgift från den andra bilen. Om bilen inte kommer vev, kan det ha andra problem i elsystemet.
8

Låt bilen kör i 10 till 15 minuter så att batteriet laddas fullt. Koppla bort kablarna i omvänd ordning. Addera Använda en Booster Box
9

Fäst den positiva klämman till den positiva inlägg. Se till att den har en positiv symbol för det eller att det finns en röd mössa fäst vid den.
10

Placera den negativa klämman till den negativa posten under huven. Den negativa symbolen kommer att vara framför den. Om inte, kommer det att finnas ett svart lock fäst vid den.
11

Se booster lådan är påslagen och har en full laddning. En lampa indikerar ström. De flesta lådor kommer med en kraftmätare också.
12

Försök att veva fordonet. Fordonet ska börja.
13

tillåta fordonet att köra i 10 till 15 mintues att ladda batteriet till ett fulladdat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145200.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.