Effekterna av avgaser från motorcyklar

Från smog till allvarliga hälsorisker, det finns ett antal effekter av avgaser från motorcyklar som förtjänar allvarligt övervägande. Motorn används vanligtvis för tvåhjuliga fordon är känd som en två-taktsmotorer. Denna typ av förbränningsmotor brinner inte bränsle så rent som motorer i andra former av transport, och effekterna av deras avgaser kan vara långt mer uttalad. Damm och partiklar
I vissa urbana områden, är användningen av luftfilter vanliga.

Ojämnt bränd motor bränsle släpper små bitar av partiklar genom avgasröret. Dessa partiklar klumpar ihop och faller genom luften. När det lägger sig, ett mörkt lager rockar allt den kommer i kontakt inkluderande bladen av växter och lungor levande ting. Några av de vanligaste symtomen som en person kan uppleva genom att andas in avgaser är nysningar, rinnande eller brännande ögon, och andnöd.
Dåsighet
Kolmonoxid kan göra dig dåsig .

Kolmonoxid släpps i motorcykel avgaser. Inandning av koloxid kan orsaka dåsighet och en oförmåga att koncentrera sig, och långvarig exponering kan leda till medvetslöshet eller dödsfall. Ridning en motorcykel i ett normalt sätt inte brukar leda till allvarlig fara, men det är viktigt att ha tillräcklig ventilation när du använder fordonet. Sitter i en grupp tomgång motorcyklar skulle kunna skapa tillräckligt kolmonoxid för att orsaka lindrig dåsighet, speciellt om det finns lite eller inget flöde.
Astmaattacker
Motorcykel Luftföroreningar kan utlösa astmaanfall.

Inandning antingen gaser eller partiklar frigörs i motorcykel avgaserna kan utlösa en astmatisk attack, även bland dem som inte är kroniskt lider av tillståndet. Barn och äldre är mest lättpåverkad, följt av sportentusiaster som övar längs trafikerade motorvägar. Som med kolmonoxid, är det fara för individer minskat när det finns tillräcklig ventilation.
Klimatförändringar
Dirty isen inte kunna reflektera värme samt ren is.

Huruvida utsläppen från motorfordon är en primär orsak till klimatförändringarna, det är ingen tvekan om att utsläppen från förbränningsmotorer spelar en roll. Motorcyklar har högre nivåer av avgasutsläpp än de flesta andra fordon, inklusive kända acceleratorer klimatförändringar såsom koldioxid och polycykliska aromatiska kolväten (PAH).
Död
I tätorterna, motorcyklar bidra till kortare livslängd.

Forskare i Storbritannien har uppskattat att så många som 10 månader är rakat från den genomsnittliga livslängden för en människa på grund av inandning av olika avgaser, däribland motorcyklar. Enligt World Health Organization, så många som 800.000 dödsfall per år beror på luftföroreningar och bilavgaser är en primär källa till luftföroreningar. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145342.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.