Skaffa en CDL i Texas

Om du vill köra ett nyttofordon i Texas du inte kan lagligt göra det med din vanliga körkort. Istället har du att få en kommersiell körkort, som vanligtvis kallas en CDL, för att kunna köra ett nyttofordon i Texas. Den som ansöker om ett CDL licens i Texas måste vara minst 21 år. En vanlig körkort är också en förutsättning för att få en CDL licens. I själva verket måste du ha varit en licensierad förare i minst ett år innan du ansöker om ett CDL. Saker du behöver: Aktuellt körkort
Social Security Card
Kval certifiering formulär
Visa fler instruktioner
1

Besök eller ring din lokala Texas körkort kontor. Texas Department of Safety har en lista över alla de kontor på deras hemsida (se Resurser). Inte alla kontor erbjuder CDL tester, så hitta kontoret nära dig som gör erbjudandet CDL tester.
2

Visa ditt körkort och social trygghet kortet till expediten att styrka din identitet. Om du redan har en egen kommersiella fordon du kommer också att behöva visa din registrering och försäkringsbevis. Be om en lista med krav för att se till att du träffar dem. Beroende på vilken CDL klass du är intresserad, kan kraven innehålla vissa fysiska kondition kriterier, engelska språkkunskaper och god syn.
3

Fråga efter ansökningsblankett för en Texas CDL licens. Det finns tre olika CDL klasser och alla har sin egen form. Klass A är för en kombination av fordon som väger 26,001 pounds eller mer. Klass B är för ett enskilt fordon som väger 26,001 pounds eller mer. Klass C är för ett enskilt fordon eller kombination av fordon som inte omfattas av klass A eller klass B eftersom det är antingen konstruerade för transport av passagerare eller farligt avfall.
4

ta och skicka ett skriftligt yrkesprov och en vision tentamen. Den skriftliga färdigheter testet baseras på material i Texas nyttofordon Drivers Handbook. En kopia kan laddas ner från Texas Department of Safety hemsida.
5

Ta del provkörningen av dina CDL licens kvalifikationer vid ett Texas motorfordon byrå som erbjuder testet. Detta är den drivande delen av testet som bara kan göras på ett nyttofordon som du lämnar. Fordonet måste vara av samma klass som du ansöker.
6

Betala avgiften för din nya CDL licens när du passerar alla tester. Som av Februari 2010, är ​​avgiften 60 kronor för en sex års licens. Du måste också bli fotograferad och lämna fingeravtryck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145330.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.