Hur man undviker Grinding Gears på en manuell växellåda

Manuell växellåda bilar, även känd som vanliga sändningar eller helt enkelt skift stick, är ökända för att vara spännande att köra och mer resultat drivet än automatlåda fordon. Många manuella växellådor är mer gas effektivt också. Ändå kan de även vara en källa till stor förlägenhet. Om drivs felaktigt, kan de stanna, dö, eller det vanligaste brottet - redskap kommer att mala under växling potentiellt orsaka skador på transmissionen. Men så länge en förare använder dessa tekniker när du kör en manuell växellåda, bör de vara i för en mjuk gång. Saker du behöver
manuell växellåda Fordon
Visa fler instruktioner
1

Skjut kopplingen hela vägen ner till golvet. Det är viktigt att du trycker på kopplingen hela vägen in innan du försöker flytta.
2

växellådans i lämplig växel. Detta bör ske i en jämn och konsekvent rörelse. Långsamt släpper foten från kopplingspedalen
3

.
4

När du släpper kopplingen, startar att sakta driva accelererande pedal (gaspedal). Se till att du trycker på gaspedalen så jämnt och konsekvent som du släpper kopplingen. Du vill behålla samma takt trycka på gaspedalen som du använder för att frigöra kopplingen. Namnet på spelet här är balans.
5

Öva på att använda denna teknik på rätt sätt, och du kommer att ha achiev en smidig övergång utan ryck, slipning, eller vid stopp.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/drivers-education/145117.html

Previous:
Next:

Drivrutiner Utbildning

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.