Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Orsaker till trafikolyckor

Det kan vara skrämmande att få i en bilolycka. Det sägs att de flesta olyckor händer inom fem minuter av ditt hem. Långt över 95 procent av alla olyckor har att göra med förarens beteende samt en annan faktor: De flesta olyckor orsakas av att gå för fort eller aggressivt beteende från föraren. Det finns många andra faktorer, men som orsakar människor att komma in i trafikolyckor, såsom vägbanan design, dålig vägbanan underhåll och fel på utrustningen. Vägbanan Design

Drivrutiner skyller ofta vägbanan design för orsaken till deras olycka, vilket ofta inte är fallet. Många år har spenderats på att göra vägbanan säkra för bilister, och många olika faktorer beaktas såsom vägbanan ytor (streckade linjer, trottoar), trafik styranordningar (stoppskyltar, utbyte), hazard synlighet (konstruktion, böjar i vägen ), beteendemässiga manöverdon (vägbulor), vägmärken (gatunamn), väder och trafikflöde. De flesta av incidenterna med vägbanan design är av någon att ta ett hörn för fort.
Dålig körbana Underhåll

Några trafikolyckor kan bidragit till dålig vägbanan underhåll, t.ex. som skräp som har fallit på vägbanan och inte har avlägsnats, isiga eller snöiga vägar, blekta vägmärken och gropar. Återigen allt detta kan undvikas om du följer hastighetsgränsen eller använd frihet att bestämma när du ska ta det långsammare.
Förarbeteende

flesta olyckor är orsakad av förarbeteende. Som människor har vi en tendens att skylla på någon annan när något negativt inträffar, såsom en olycka. De flesta människor som är i en olycka tror den andra berörda parten kunde ha gjort något annorlunda för att förhindra olyckan. Pratar i en mobiltelefon, äta, somna, rattfylleri eller sminkning är utmärkta exempel på dålig förarbeteende.
Fortkörning

fortkörning, även om att gå fem miles per timme över, om det görs på fel plats vid fel tidpunkt, kan vara dödlig. Ju snabbare du går, desto större risk du är i för att få in en bilolycka. Regeringen och ingenjörer oftast bestäms vad som är en säker hastighet att färdas på en viss väg. Nittio procent av förarna hastigheten minst en gång i sitt liv, 75 procent erkänner att göra det ofta
aggressiva förare

En faktor i många motorfordon bil. olyckor innebär aggressiva förare. Detta är ett av de svåraste områdena för en bilist att ändra om sig själva. Exempel på aggressiva förare tailgating (följer bilen framför dig för nära), blinkande lampor på bilen kör framför dig eftersom du känner att de kör till långsamma, oförskämd eller aggressiva gester, hindrar en från att flytta sin bil, verbala övergrepp (skälla på någon) och, ännu värre, anfalla någon.
utrustningsfel

Mindre än fem procent av alla bilolyckor orsakas av fel på utrustningen. Även om det är sällsynt att få i en olycka på grund av fel på utrustningen, kan det fortfarande hända. Olycksorsaker från utrustning misslyckandet bromsarna går ut, slitna däck och fjädring och styrning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144812.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.