Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

SUV Rollover Säkerhet

stadsjeepar eller terrängbilar, är bland de mest troliga av alla fordon att välta i en olycka. De står också för 33 procent av dödsolyckorna, vilket gör rollover säkerheten en viktig fråga för SUV förare. Typer av Rollovers
Rollovers är ansvarig för några av de mest allvarliga olyckor.

När en SUV har en rollover i en olycka, det finns två huvudtyper: utlöst och un-utlöst. Utlösta rollovers inträffar när SUV går av vägen och antingen sjunker dess däck i marken som är mjukt eller strejker något. Effekten får fordonet att tippa och rulle, som även kan uppstå på en brant kvalitet av marken. FN-utlösta rollovers hända normalt när fordonet går på hög fart och försöker undvika att slå en annan bil eller ett föremål på vägen, vilket gör det välter och rullar. Utlösta rollovers är den vanligaste, som händer i 95 procent av rollover händelser.
Hastighet

stadsjeepar är längre fordon och kan vara topp-tung, beroende på modell. Detta gör dem mer benägna att rulla, särskilt vid höga hastigheter. Att gå över hastighetsgränsen, speciellt om det är 55 miles per timme eller mer, ökar din chans för att detta ska inträffa. När du kör på en motorväg, är det bättre att vara på eller under hastighetsgränsen med denna typ av fordon, vilket minskar dina chanser för en rollover.
Förarbeteende

Ditt beteende kan ha en enorm inverkan på huruvida du är i en olycka.

Körning nykter och ansvarsfullt är två andra viktiga faktorer för ett säkert komma till din destination och undvika rollovers. Alkohol kan bromsa din reaktionstid och minskar din koordination och din vision, vilket är en farlig kombination för att sätta sig bakom ratten. Rollover olyckor innebär ett enda fordon 85 procent av den tid som de inträffar, visar att förarens beteende var en stor faktor i att orsaka olyckan.
Car Underhåll och säkerhet

hålla bilen väl underhållna kan också förhindra rollovers. Dina däck är en viktig ingrediens, och om de bär ut eller inte är ordentligt uppblåst, kan detta leda till att SUV att glida åt sidan om du kör på våt trottoar. Detta är en perfekt situation för en rollover till inträffa. Du bör också vara försiktig med hur du sätter tunga laster i bilen. Om till exempel, sätta dig ett tungt föremål på toppen av bilen, blir den mer topptyngda vilket gör det lättare för den att rulla. Följ tillverkarens instruktioner om hur du laddar ditt fordon.
Överväganden

landsbygden och vägar är de mest troliga scener för en rollover att hända, är så försiktig körning viktigt när på dessa vägar. Du ska lära dig att hantera din bil i händelse av en nödsituation, till exempel när din SUV lämnar vägen. I det här fallet, vill du sakta sänka hastigheten eftersom detta kommer att ge dig mer kontroll över fordonet, då kan du få tillbaka på vägen när det är säkert. Om du panik vid en nödsituation och försöka "overcorrect" när styrningen kan faktiskt leda till att du förlorar kontrollen över fordonet. Addera teknik och säkerhet

Automotive designers har varit arbetar för att förhindra denna typ av olyckor och har kommit ut med teknik som minskar risken för en olycka och skada. Sidokollision Huvudairbag, tillsammans med säkerhetsbälten, distribuera i händelse av en vältning för att skydda de åkande. Bilbältet med detta system är viktigt, eftersom det hindrar dig från att matas ut från fordonet. De VRHS, rörlig ride-height fjädring, kan sänka fordonets höjd automatiskt när den känner av förändrade vägförhållanden. Detta kan också bidra till att förhindra en rollover.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144862.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.