Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Olyckor orsakade av Mobiltelefon Använd

Som mobiltelefoner har blivit mer populära och deras användning har ökat, så har också mobiltelefon-relaterade olyckor. Dessa olyckor varierar från mindre till katastrofal och har lett till lagstiftning som begränsar eller förbjuder användningen av mobiltelefoner på vägen. Mobiltelefon Faror

Mobiltelefoner rita en förares uppmärksamhet bort från trafik, väglag och fordonsdrift. Vissa studier har visat en ökad risk för en olycka att vara fyra gånger den normala hastigheten när föraren använder en mobiltelefon. En stor del av denna farliga distraktion omfattar behovet att fysiskt hantera telefonen. Aktiviteter som att läsa skärmen, trycka på knappar och hålla telefonen mot örat kräver alla förare att ta händerna från ratten eller ögonen från vägen. Mobiltelefoner kräver en förare för att lyssna på den som talar via telefonen, att lämna trucken mindre sannolikt att höra en annan förares horn eller en nödsituation siren. När tankar är fokuserade på ämnet för samtalet, de är också mindre fokuserad på körningen.
Handsfreeanvändning

Redan i mitten av 1990-talet, cell mobiltelefontillverkare började erbjuda handsfree-kit för de flesta av sina telefoner. Dessa består ofta av ett fäste för själva telefonen och kan inkludera en hörtelefon och /eller clip-on mikrofon. För telefoner med en högtalartelefon alternativ, kan fästet vara allt som behövs för handsfree-telefon. Nyare mobiltelefoner med Bluetooth öronsnäckor med inbyggda mikrofoner tar förenkling av telefonen använder ett steg längre och kräver endast att telefonen vara tillräckligt nära för användaren att föra ett samtal och styra många av telefonens funktioner trådlöst via hörsnäckan. I några studier har användningen av handsfree-mobiltelefoner visade att göra mycket för att förbättra förarnas säkerhet. Detta beror på, även om det tar bort den fysiska distraktion att hantera en telefon, måste föraren ändå dela sin uppmärksamhet mellan hennes konversation och hennes körning.
Lagstiftning

År 2001 blev New York den första staten att förbjuda användningen av mobiltelefoner under körning, om inte en handsfree-enhet används. Detta öppnade fältet för andra stater, vilket lånade olycksdata som citeras av New York och antagit egna förbud mobiltelefon. Hundratals räkningar har införts i delstatsparlament, och idag de flesta stater reglera användningen av mobiltelefoner för vissa förare. I vissa stater, däribland Kalifornien, Virginia och Indiana, förare under 18 år inte är tillåtet att använda mobiltelefon under körning, även om en handsfree-systemet är tillgängligt. Dessa "alla mobiltelefoner Bans" brukar kräva användning av en handsfree-enhet för vuxna förare. I många stater, vissa förare, som förare skolbuss, är föremål för särskilt stränga regler som kan förkasta all användning mobiltelefon under körning. Medan lite data finns för att föreslå effektiviteten av dessa lagar, är de svåra att tillämpa och många förare fortsätter att använda mobiltelefoner olagligt.
Texting

en nyare oro i förarens säkerhet involverar mobiltelefoner involverar textmeddelanden och andra telefonfunktioner som inte kräver att prata i telefonen. Textning under körning har nämnts som orsaken till många olyckor. Det har blivit mer oroande, eftersom text-meddelandefunktioner byggs in fler telefoner, och fler användare köper sms-planer eller använda den inbyggda i Internet funktioner på sina mobiltelefoner. Texting-stund-trafikförbud började dyka upp under 2009 och är nu en realitet i flera stater. Tthese förbud är ännu svårare att genomföra än använda mobiltelefon förbud, men eftersom textning kan ske diskret och utan att utsätta telefonen till någon utanför bilen. Citat för textning under körning är ofta utfärdas när förare stoppas för något annat brott (t.ex. fortkörning) eller efter en olycka har inträffat och textning befinns vara en faktor.
Statistik

statistik kring olyckor där föraren cell pekar använda mobiltelefoner till faran. En studie från University of Utah fann att nedskrivningsbehovet en förare upplever använder en mobiltelefon lika stor som i en person som kör med ett blod-alkoholhalt på 0,08 procent (över den lagliga gränsen i vissa stater). Bilkörning distraherad (kallas DWD) står för 25 procent av alla bilolyckor, med många av dem som kommer från de distraktioner att använda en mobiltelefon eller annan mobil enhet. Inom området psykisk distraktion, fann en studie från Carnegie Mellon University att mängden av hjärnaktivitet ägnas åt körning kan minska med så mycket som 37 procent när man använder en mobiltelefon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144828.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.