Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vilka är orsakerna till trafikolyckor?

Varhelst det finns bilar och motorvägar, det finns olyckor. Dessa kollisioner kan orsakas av varierande faktorer och kan uppstå på alla vägbanan. När människor lär sig de olika orsakerna till trafikolyckor, kan de bli mer medvetna om sina körvanor och därmed är mer benägna att undvika en kollision. Förarbeteende

fortkörning, körning under påverkan av alkohol eller droger, vårdslös körning (t.ex. köra för fort för villkor), ilska och aggressiv körning, och ouppmärksamhet står för de flesta olyckor med motorfordon.

mobiltelefon-användning

När du kör och pratar i en mobiltelefon, är din uppmärksamhet delas mellan din körning och den part som du pratar. Således, är du mer benägen att slå, eller bli påkörd av ett annat fordon.
Vädret

Vision ofta försämras när en person kör genom skyfall eller dimma. En tunn beläggning av is kan göra att du förlorar kontrollen över bilen. Ett snölager på vägarna kan inte bara göra vägarna svårt att förhandla men också kan dölja trottoarkanter, medianer och skyltar. I samtliga dessa fall, olyckor är mer sannolikt att uppstå. Även de vanligaste fallen av olyckor som direkt orsakats av fel på utrustningen innebära förlust av bromsar, däck
utrustningsfel

blowouts och styrning eller fjädring misslyckande, kan blotta ljudet av en defekt del av utrustningen distrahera föraren och orsaka en olycka.
Farliga Vägbanan

Korsningar, samgående körfält och kurvor eller backar är permanenta faror som kan bidra till olyckor. Andra faror såsom vägbyggen, potthål, diverse skräp i körfält, kan fordon parkerade på vägkanter och trafikstockningar är också faktorer i trafikolyckor. I många förorter och på landsbygden, kan djur som hundar eller rådjur stöter på eller blockera vägen, vilket orsakar bilister att väja och bli mer sårbara för kollision.
Överväganden

I de flesta stater, är det obligatoriskt att du bär försäkring på din bil i händelse av en olycka. Även om du kan styra vara orsaken till en olycka, genom att lyda din statens motorväg lagar och använda sunt förnuft, det finns ingen garanti att du inte kommer att delta i en kollision orsakad av en annan förare. Därför bör du antingen vara kunnig av advokater som är specialiserade på kollision lag eller har en på hållaren i fall han eller hon behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144839.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.