Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Hur säker är Smart Car?

Smart bil är det minsta bensindrivna, street-legal bil till salu i USA. Ta emot utmärkta betyg krocktest och få utmärkt bränsleekonomi, är Smart Fortwo ett bra val för urbana pendlare. Stadstrafik och parkering är lätt på grund av microcar låga vikt och smidighet. Historia

Smarta bilar började sälja i USA i januari 2008, finns i tre coupe och två konvertibla modeller, med plats för två. Strömförsörjning av Smart Fortwo är en 1,5-liters, 3-cylindrig motor.
Storlek

Smart-bilen väger 1,700 pounds och är knappt 9 meter lång. Även om små, fick bilen utmärkt kraschen betyg i 40 mph tester av Insurance Institute for Highway Safety (IIHS).
Säkerhetsfunktioner

Smart-bilen är utrustad med aktiva och passiva säkerhetsfunktioner. Dessa inkluderar låsningsfria bromsar, antisladdsystem, antispinnreglering och kurvtagning bromskontroll för att minska risken för olyckor.
Oro

Smart Fortwo låga vikt och liten storlek finns oro för säkerheten, bör en krasch inträffar med en större personbil, lastbil eller sport utility vehicle (SUV). Skador och dödsfall är högre för mindre fordon än för större.
Varning

Smart bilens utmärkta krocktest betyg betyder inte att det är säkrare än en större fordon som fått en lägre krasch betyg. Eftersom Smart Fortwo är lätt, skulle det vara mindre säkra i en kollision med ett sådant fordon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144863.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.