Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Varför finns det inte Säkerhetsbälten på bussar?

Det finns motstridiga åsikter om nödvändigheten av säkerhetsbälten i bussar. Det finns de som tror bussar bör innehålla någon form av sele och motstående enskilda och organisationer som försvarar status quo. Några statliga organ (i New York och New Jersey) kräver redan att bussar har säkerhetsbälten. Det är särskilt passionerade argument om skolbussar, men stämmer på mängden dödsfall till följd av olyckor skolbuss tyckas inkonsekvent. Förklaring

National Highway Transportation Administration (NHTSA) har sagt bussen pendling är den säkraste metoden för resor. Bussar är längre och tyngre än vanliga fordon och på grund av detta är i allmänhet långsammare rörelse. Förvaltningen anser att den statistiska sannolikheten är att de flesta busskrascher kommer att uppträda med den främre eller bakre som påverkas, snarare än sidan. Skolbussar är utformade med principen om uppdelning i åtanke, anpassa rader med vadderade säten och vadderade ryggar, så i händelse av en krasch, mjuknar stoppning slaget. Säkerhetsbälten skulle ha passageraren ryck framåt i midjan, troligen resulterar i nacken eller bukskador.
Säkerhetsproblem
p Om säkerhetsbälten krävdes, anser NHTSA uppdelning skulle gå förlorad i utbyte till styvare säten banden skulle kräva. Också, eftersom den mänskliga kroppen har visat att naturligt glida nedåt under en kollision, tror de säkerhetsbälten sannolikt skulle orsaka inre skador och försvåra räddningsarbetet. I händelse av en brand, skulle säkerhetsbälten vara ett hinder.
Ekonomisk oro
p Om en lag antogs, skulle de alternativ vara att sätta stolen bälten på bussar med befintlig konstruktion eller konstruera nya bussar som uppfyller reglerna. A 1998 kostnadsuppskattning för skolbuss omställning baserad på antalet inventerade bussar vid tidpunkten hade stämmer på $ 1800 en buss och $ 800.000.000 totalt. Några har påpekat att dessa förändringar skulle resultera i en ekonomisk slag mot buss leverantörer, höja kostnaden för pendlare och i huvudsak begränsar busstrafik.
Ansvar

Om en lag trädde i kraft och någon följde inte och en olycka skedde, skulle föraren och operatörerna av skolbussar hållas ansvarig.
uppdelning Tvist

samlingspartiet för School Bus Safety och National Parent-Teacher Association uttryckte också oro som resulterade i en två-års undersökning. En 1999 NHTSA studie testade resultaten av testet kraschar från alla vinklar med dummies för att undersöka skador på viktiga områden på människokroppen. Rapporten analyserade 31 kraschar, men endast nio av dem var framvagnen. Resultaten på sidan kraschar lämnade inga analytiker övertygade om säkerhetsfaktor. Den uppdelning Principen ansågs ineffektiva när de testade skolbussar inte var ordentligt anpassade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144829.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.