Hur man avkoda en Mustang VIN

Mustang, tillverkats sedan 1964, är Fords version av den klassiska amerikanska muskel bil. Varje Mustang tillverkats sedan den tiden identifieras av ett VIN (Vehicle Identification Number). Den VIN kan användas för att identifiera olika funktioner i bilen, bland annat år, märke, modell och kropp stil, och ligger i linje med de normer som fastställts av International Organization for Standardization (ISO). VIN på din Ford Mustang kan avkodas för att avslöja en hel del information om bilen. Instruktioner
1

Läs VIN-nummer från den vänstra sidan av Mustang instrumentpanelen genom att titta genom vindrutan från utsidan. Ford Mustang visar också VIN på förarsidans dörr pelare och på Certificate of Titel och registrering.
2

Lokalisera World Number Tillverkare Identifiering, som är de tre första bokstäverna i VIN. Det andra tecknet i VIN för Ford Mustang kommer alltid att vara bokstaven "F" Det första tecknet kan variera beroende på i vilket land den tillverkades men kommer oftast vara nummer 1, som representerar USA. Det tredje tecknet kan också variera beroende på uppdrag av Ford, men i slutändan de tre siffrorna tillsammans utse tillverkaren och land där produceras.
3

Läs siffrorna 4 till 8, som är känd som Fordon Beskrivning delen av VIN. Den fjärde siffran är representativ för fasthållningsanordningen. Den femte och sjätte siffran utse den linjen, som alltid kommer att vara P4 för en Ford Mustang. Den sjunde siffran representerar kroppstyp. Slutligen står den åttonde siffran för motortypen. Exempelvis är bokstaven "X" för en V8 SOHC som används i Mustang GT, och bokstaven "Y" är en V8 DOHC SC som används i en Mustang Cobra.
4

Leta reda på produktionssiffror (siffrorna 9 till 11) i VIN. Den nionde siffran är standard kontrollsiffra som på uppdrag av US Department of Transportation, som används för att kontrollera giltigheten av VIN. Den tionde siffran representerar årsmodell och elfte siffran visar monteringsfabrik där fordonet tillverkas.
5

Använd de återstående siffrorna, sex totalt, för att avgöra fordonets serienummer. Siffrorna tilldelas enligt beslut av produktionen. För Ford fordon, skulle det första fordonet vara 100001.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138488.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.