Hur man reparerar den del Hood Strut på en 2005 Corvette

Byta huven fjäderben på en 2005 Chevrolet Corvette är ett relativt enkelt projekt och ger dig extra säkerhet när du arbetar under huven. Den 2005 Corvette Huven öppnas framåt mot fordonets front. Hissen stöder kan gå dåligt över tiden genom konstant öppning och stängning av huven, eller om huven är öppen under längre tidsperioder vid handelsplatser som en bil show. Byta huva stöttor eller stöd hiss bör inte ta längre tid än en timme, och allt material för detta jobb finns på en Biltema. Saker du behöver
träbit, 1x1 tum ca 3 meter
Liten, platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på Corvette .
2

Wedge ett stycke 1 tum med 1-tums trä, utskuret till omkring tre 3 meter mellan mitten av huven och revbenen eller åsar i toppen av luftinsugningsgrenrör. Åsarna kommer att agera för att låsa huven på plats medan du utföra reparationerna.
3

bort de små lås caps från endera änden av en av hissen stöder. Bänd försiktigt hissen stöd från sin post bredvid huven gångjärnet först. Dessa huva struts är enkla snap på delar som vilar på en boll knoge, så att du kan ta bort dem med handen eller försiktigt med en liten skruvmejsel.
4

Ta den andra änden av hissen monterat på kroppen av bilen. Installera kroppen änden av den nya liften stöd först. Knäpp staget på plats och packar plast låshuven på med handen eller handtaget änden av skruvmejseln.
5

Håll huven med ena handen medan du anpassa hissen stöd med den andra handen. Installera den främre änden av hissen stöd bredvid huven gångjärnet. Knäpp plast låshuven på plats med handen eller tamp den med handtaget änden av skruvmejseln.
6

Upprepa steg 3 till 5 för att slutföra den andra sidan av huvlyften stöd ersättare.

7

Avlägsna träbit från under huven. Höj och sänk huven ett par gånger för att se till att du är ordentligt säkrat hissen stöder. Stäng huven bara när du visuellt har inspekterats och verifierat ditt arbete.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138857.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.