Specifikationer för 1979 Cobra

Den 1979 Ford Mustang Cobra byggdes på "Fox" chassi som utvecklats av Ford som efterträdare till Mustang II. 1979 Cobra presenterade för första gången, en fyrcylindrig turboladdad motor som kan producera nästan lika mycket makt som sin större kusin, den 5,0-liters V-8. Ford Motor Company är avsedd för 1979 Mustang att radikalt förnya stilen på Mustang kroppen utan att förlora den långa motorhuven och korta däck som det var känt. Motor

1979 Mustang Cobra var tillgänglig med två olika motoralternativ. Den mindre av motorerna, den 2,3-liters fyrcylindrig, använde en turbo för att nå cirka 132 hästkrafter från fabriken. Turboaggregatet möjliggjorde 2,3-litersmotor --- vilket var ungefär hälften så stor som den tillgängliga V-8 --- att uppnå högre hästkrafter utgång genom varmluft induktion. Den 5,0-liters V-8 --- den största Mustang motor tillgänglig --- använde naturliga strävan att uppnå 140 hästkrafter i Cobra.
Förgasare

Oavsett om du köpte en 1979 Mustang Cobra med en turboladdad fyrcylindrig motor eller den större 5,0-liters V-8, var bilen utrustad med en två-FAT förgasare. Förgasaren bedömdes på ungefär 368 kubik-meter per minut för luftflödet. Den mindre förgasare begränsad potential hästkrafter produktionen av båda motorerna.
Exhuast

Mustang Cobra använde en 2,5-tums diameter avgassystem för båda motoralternativ. Den 5,0-liters V-8 dirigeras avgaserna från båda cylinder huvuden till ett enda rör som lämnat ryggen. Den 2,3-liters motor som används en enda avgasröret från motorn till den bakre.
Längd


För 1979 Ford nyskapad kropp Mustang att fånga samma känsla av varumärket, och samtidigt förbättra styling från föregående Mustang II. En del av detta fordon ansiktslyftning ingår öka längden från 175 inches under föregående år, till 179,1 inches 1979. Hjulbasen i 1979 Cobra var cirka 100,3 inches. Hjulbasen mäts som avståndet mellan de främre och bakre axlarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139804.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.