'84 SVO Mustang Fakta

Utvecklad av Fords nybildade specialfordon Operations (SVO) enhet, 1984 Mustang SVO var en ny design Mustang Turbo GT kombi. Det fanns bara 4508 produceras. De var tillgängliga i fyra färger: svart, mörk träkol metalliska (det enda året var tillgängliga), silver metallic och medelstora canyon röd metallic. Tillverkarens föreslagna priset (MSRP) var $ 15.970. Historia

Ford bildade SVO 1981 för att göra tillgänglig för allmänheten en rad av begränsad upplaga, högpresterande fordon som skulle använda tekniken av loppet fordon samtidigt som den är Street Legal. Den Mustang valdes som modell bäst lämpad att vara plattformen grunden för projektet. 1984 Mustang SVO var den första produktionen och presenterade ett antal förbättringar för att locka potentiella ägare.
Motor och prestanda

'84 SVO presenterade en 4 cylindrig, 2,3 liters turboladdade, bränsleinsprutning motor som producerade 175 hästkrafter vid 4.400 varv per minut. Det skulle kunna uppnå en topphastighet på 134 miles per timme och kunde gå 0 Till 60 mph på 7,5 sekunder.
Förbättrad Turbo
p Det var första nordamerikanska bil för att presentera en luft-till-luft intercooler systemet. Detta ökade kraften i turbon genom kylning av luften och ökar dess densitet när den passerade genom intag och in i motorn.
Förbättrad Suspension

Det presenterade Koni gas fyllda stötdämpare och justerbara stöttor som kunde ställas till längdåkning, tävling, eller GT (främre fjäderben endast). Ett extra par chocker, dubbat "Quadra-chocker," och tjockare främre och bakre krängningshämmare, vilket minskade gungning, kombinerade för en åktur som Ford hävdade var "Byggd för körentusiasters genom körentusiasters."


Förbättrad Bromsförmåga

Bromssystemet var också state-of-the-art, utformade för hög hastighet slutar och färgbeständighet. Den innehöll fyra hjul skivbromsar som var mycket större än de på den standard Mustang. Diametern på den främre skivan var 11.25 inches, de bakre 10.92 inches.
Däck

Bilen presenterade P225/50VR-16 Goodyear NCT däck inrymt på 16x7 tum 5 klacken fälgar. Addera utanför utseende

Mustang SVO var också unik i utseende. Den första Mustangen saknar en grill, det hade två andra instant identifierare:. En bi-wing bakre spoiler och funktionella huva scoop som tvingade luft genom intercoolern

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138593.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.