1971 Corvette specifikation

The 1971 Corvette är en del av vad som är känt som den tredje generationen av Chevy legendariska Corvette sportbilar. Som av 2010, har Corvette överlevt genom sex generationer och är den enda amerikanska sportbilen ha varat 50 år. Den tredje generationens Corvetter hade samma grundmotor men var utformade för att se helt annorlunda ut än den andra generationen, som mönstrade efter hög särskiljningsförmåga kroppstyp av ett 1964 projekt som kallas Mako Shark II, görs av Ford Mustang skaparen Larry Shinoda. Under huven

En av fyra motorer ingick med 1971 Corvette. Den V-8 LS6 motorn hade 425 hästkrafter och huvuden aluminium. Du kan också hitta den med en LT1 motor, med 350 ci 330 hk och en speciell aluminium radiator. Den tredje var LS5 motor, med 454 CI 365 hk, och den sista var LS6, med 454 CI 425 hk. Bilen hade också Holley och Rochester Quadrajet kolhydrater.
Ström

1971 Corvette såg ut som en snabb bil, och det var sannerligen. 1971 Stingray kunde fås med antingen en manuell eller automatisk växellåda. Med V-8 LT1 motor, kunde Corvette gå från noll till 30 miles per timme i 3 sekunder, noll till 60 på 5,9 sekunder och noll till hundra på 14,8 sekunder. Addera ditt Body

1971 Corvette kom som antingen en två-dörrars coupé eller en cabriolet. Den hade en distinkt spetsig näsa, fyra runda bakljus (något Chevy skulle också använda för Camaro) och en total längd på 182,5 inches. Fordonet hade en höjd av 47,9 inches, en bredd av 69 inches och en hjulbas på 98 inches. Kroppen kom med en krängningshämmare bil och både coupé och cabriolet hade en tjänstevikt på £ 3,593. I fronten på bilen hade en självständig, A-arm spiralfjädrar fjädring, medan den bakre hade laterala stöttor och en tvärgående bladfjädring.
Alternativ

En enorm antal alternativ fanns tillgängliga för detta fordon. Köpare kan beställa sina bilar med en tilt-teleskopisk rattstång, deluxe hjulsidor och larmsystem. Du kan också dyka i en AM-FM stereo i en tid då de flesta radioapparater kom med AM bara, och välja servobromsar, en bakaxel ratio och en bakre bakruta. Två särskilda ändamål motorpaket, den LT1 och LS6, fanns tillgängliga. Tur Corvette ägare kan också beställa ett antal interiör och exteriör färger. De exteriöra färger för 1971 var Sagan, Brands Hatch Green, solros gul, Nevada Silver, Mulsanne Blå, Mille Miglia Red, War Bonnet Yellow, Ontario Orange och Steel Städer Gray. Interiören kom standard med svart vinyl, men du kan byta till mörkgrönt, sadel, mörkblå, röd vinyl, sadel läder eller svart läder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139035.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.