Camaro karossutformningar

På frågan vad "Camaro" betydde på engelska, Chevrolets övre ledning officiellt kastade ponycar gatlopp när de svarade att en Camaro var "en liten, ondskefullt djur som äter Mustangs." GM: s svar på Fords sädes Mustang utvecklades snabbt en rabiat fanbase för sin vackra och aggressiv styling och prestanda för att backa upp det. Även om modellen dog en vanhedrande död i början av 2000-talet, uppståndne GM modellen sju år senare som nästan mycket uppmärksamhet som originalet. Första generationen (1966-1969)

För många Camaros första generationen definierad modell för hela tiden. Byggd på F-Body-plattform (som delas av det systerfartyg Pontiac Firebird), var Camaro en unibody (ramlösa) sportbil med klassiska proportioner, en lång huva, hög bakre sidostycke och ett kort däck-lock ekade klassiska åkare av tidigare dagar medan en liten baksätet höll bilen användbar för gatan plikt.
Second Generation (1970-1981)

Detta var Camaro äldsta bodde iteration och blev snabbt en älskad ikon i disco decenniet. Under senare år utvecklat prestanda entusiaster en sorts kärlek /hat förhållande med denna generation. Dess karosseridelar var mycket modern, plocka upp den ursprungliga Camaro styling och förstärka den med några europeiska flare från Lotus och Ferrari. Å andra sidan, gjorde allt strängare utsläppskrav och stigande bränslepriser småningom Camaros av denna generation några av de minst kraftfulla ponny bilar som någonsin producerats.
Tredje generationens (1982-1992)

Detta var Camaros "kil" eran. Även om det är spetsig näsa och skrynkliga linjer kropp skulle senare dra några föga smickrande jämförelser ost segment och dörrstoppar, fick Camaro tredje generationen sett (med 80 s normer) som ganska spännande och futuristisk. Även den generation började med att spela värd till några riktigt unexciting kraftverk (165 hästkrafter var tops för 1982), med 1992 dessa siffror hade stigit till en rimlig 245.
Fjärde generationen (1993-2002)

Tills nyligen erbjöd Camaro fjärde generationen några av de snabbaste av rasen någonsin producerats (även inklusive många av de berömda Stora bilar Block muskeln i årtionden innan). Prestanda 1993-1997 var bra, men den fjärde-gen inte riktigt hit nära superbil status förrän GM presenterade sin helt nya LS1 motor 1998. I kombination med den fjärde generationen "ultra-slick kaross och utmärkt aerodynamik, den 345 hästkrafter, 95 £ aluminium-blocket LS1 gjorde Camaro en verklig utmanare i både prestanda och bränsleekonomi. På grund av stigande bränslekostnader och uppfattningen att sådana muskelbilar var gas-hogs, gick Camaro /Firebird tvillingar ur produktion 2002. Addera Fifth Generation (2009-Present) katalog

Unbeknownst till ett offentligt, hade GM inlett de första designstudier för Camaro femte och ström (från 2010) generation innan yxan hade fallit på den fjärde generationen. GM var tystlåten om sin nyaste bil, det lanserades för köparna i slutet av 2005, men det skulle dröja ytterligare fyra år innan den första bilen ut på gatorna. Denna senaste generationen plockar upp på många av styling cues och proportioner av den första generationen, men dess mångfasetterade karossdelar, stora hjul och högteknologiska motorer är rena 21-talet. Denna senaste generationen (med sina klassiker utseende, kraftfulla motorer och utmärkta köregenskaper) har allmänt hyllas som en triumf för General Motors Addera ditt
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138605.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.