Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur du justerar en Scooter Förgasare

Förgasaren i en skoter ger den kritiska blandning av bränsle och luft som matas in i motorn. I sin tur använder motorn denna blandning med ett tändstift för att skapa förbränning och den energi som driver motorns delar. Att förstå hur man kan anpassa och justera en förgasare och dess delar kan hjälpa till att lösa problem med motorn sputtring, översvämningar (för mycket gas), kör magert (för lite gas), och kan förbättra prestanda. Mycket av process innebär helt enkelt att förstå hur man kan justera olika delar. Saker du behöver
Skruvmejslar Flighter Crescent skiftnycklar
Reservdelar förgasar nålar och munstycken
Nya förgasaren packningar (både kolfiber och gummi)
Visa fler instruktioner
1

Leta tomgångsskruven på sidan eller toppen av förgasaren. Hitta en typ twist uppringd av skruv eller en som rör sig via skruvmejsel. Med motorn på, vrid skruven 1/4 varv. Observera förändringen i motorhastigheten plocka upp. Minska motorns tomgångsvarvtal genom att vrida skruven i motsatt riktning. Hitta farten där motorn tickar över konsekvent utan sputtring eller racing snabbt. Håll nålen i denna position för optimal tomgång.
2

Öppna förgasaren upp för att justera mid-range och high-speed prestanda. Ta bort förgasaren från sitt fäste på skotern. Skruva loss delarna förgasarkroppen med en skruvmejsel eller skiftnyckel för att komma åt de inre jets och nålar. Undersök jets och nålar och hänvisa till din instruktionsbok eller verkstadshandbok för korrekt bestyckningen i förhållande till motorns storlek. Öka jets "storlek med större jetplan för att ge mer bränsle eller minska bränsleflödet med mindre jet storlekar. Närbild förgasaren med nya packningar och installera den på skotern.
3

Leta luft /bränsleblandningen nål på sidan av förgasaren. Justera nålen genom att vrida den med en skruvmejsel. Ställ in den till det läge som anges i din instruktionsbok eller verkstadshandbok i förhållande till motorns storlek.
4

Undersök choke och gasreglage kablar som är anslutna till förgasaren. Identifiera om det finns något slack i gasvajern. Avlägsna slack genom att dra åt gasvajern installation i handtaget och förgasaren. Kontrollera att den stramare kabel svaret är bättre och snabbare.
5

provköra skotern efter justeringarna. Kör runt långsamt vid mid-range fart sedan vid snabb-intervall fart. För varje hastighet test, kör ca fem minuter drar sedan över. Använd en hylsnyckel och dra ut tändstiftet. Bekräfta pluggen ser chokladbrun på spetsen. Ändra justering av förgasaren till något mindre bränsle om spetsen är fet svart. Ändra förgasaren inställningarna till mer bränsle om spetsen är kritvit. Fortsätt att justera och testa tills tändstiftet spetsen ser chokladbrun färg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120702.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.