Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur man använder en moped

Även om det liknar skotrar och motorcyklar, är mopeder utrustade med ett par cykel-typ pedaler och en låg-powered motor. Denna motor, till skillnad från mopedens större kusiner, är utformad för att köra moped framåt för korta sträckor i stället driva bilen vid alla tidpunkter. Själva karaktären av en moped gör det ett ekonomiskt form av transport utan behov av en särskild motorcykelkörkort, och i vissa fall, behovet av försäkring och registrering. Men hur rida en moped? Instruktioner
1

sitta på mopeden och placera nyckeln i tändningslåset. Slå på bränslekranen, eller petcock, och placera kill switch på höger handtag till "ON" läget.
2

Starta mopedens motor genom att snabbt sparka en av mopedens pedaler genom en fullt båge tills motorn startar. Lyft mopeden bort av sin ställ med din vänstra fot.
3

Roll gashandtaget bakåt långsamt att delvis gasa. Placera fötterna på pedalerna när du börjar att rulla framåt. Rulla gashandtaget tillbaka ytterligare öka din hastighet.
4

Decelerate något genom att rulla gashandtaget framåt, stänga gasspjället. Med gasreglaget stängd, kan du kusten för en kort sträcka, men kommer successivt avta till ett stopp.
5

Brake att bromsa eller stoppa mopeden. Dra försiktigt i bromshandtaget på höger handtag att tillämpa frambromsen, stadigt ökande tryck på spaken för att öka bromsens stoppa förmåga. Dra i den vänstra bromshandtaget för att tillämpa bakbromsen. Dra in de båda bromshandtagen samtidigt, vilket ökar trycket på spakarna stadigt att komma till ett stopp i ett kortare avstånd. I de flesta fall kommer du inte använda bakbromsen själv.
6

Växla mellan höga och låga strålkastare med hjälp av strömbrytaren på vänster handtag. Aktivera dina blinkers med vippströmbrytare på vänster handtag. Ljud mopedens horn genom att trycka på tutan på vänster handtag. Alla insatser bör göras med tummen på vänster hand. Decelerate till ett fullständigt stopp, rulla gasreglaget framåt och tillämpa båda bromsarna, applicera ökat tryck på bromsen
7

. Använd din högra tumme, vänd kill switch i läge "OFF". Sänk ställ med din vänstra fot och reglera mopeden på det. Vrid bränslekranen till "OFF"-läget och ta ur tändningsnyckeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120657.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.