Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Skillnad mellan 49cc och 50cc i Scooters

Skotrar med 49cc eller 50cc motorer är bland de mest populära på marknaden av en enkel anledning: I många stater, är ryttare behöver inte ha en motorcykel licens att driva dem - en regelbunden körkort är allt du behöver. Skillnaden mellan en 49cc och 50cc motor är bara en kubikcentimeter av förskjutning. Några skotrar marknadsförs och säljs som ha 50cc motorer som faktiskt kan ha 49cc motorer, och du kan tråka ut cylindrarna på en scooter motor med 1 ml eller 2cc när reringing kolvarna att göra en sliten motor körs som om ny igen. Engine power

kubikcentimeter, förkortat cc, är ett sätt att mäta effekten hos en motor. Det är den måttenhet som används för att beskriva volymen i motorns bränning cylindrar flykt av kolvarna, varför den också kallas slagvolym.
Två-takts kontra fyrtakt

En 49cc eller 50cc motor är ofta en tvåtaktsmotor, vilket innebär att motorns cykel varar två slag av kolven. I en tvåtaktsmotor, är den olja och gas som blandas i motorns kolvar att driva skotern. Ofta fyrtakts

Moderna 49cc eller 50cc motorer, vilket innebär att kolven går igenom fyra slag före skottlossningen Sekvensen startar om igen. Fyrtakts scooter motorer bara bränna gas, medan oljan smörjer vevhuset.
Displacement skillnad

Vare tvåtakts eller fyrtakts, den viktigaste Skillnaden mellan en 49cc och 50cc scooter motorn är förflyttningen eller volymen i cylindern omfattas av kolven. Öka volymen en kolv kan täcka i cylindern kan öka kompressionen och därmed motorns effekt.
Motor cc identifiering

Några skotrar marknadsförs och säljs som ha 50cc motorer kan faktiskt har 49cc motorer. Om du vill veta den verkliga förskjutningen av din scooter motor, titta under "specifikationer" i din bruksanvisning eller leta på motorblocket. Detta kan kräva att du tar karosseridelar av din scooter.
P Om du inte har instruktionsboken för ditt märke och modell av skoter, kontakta din scooter tillverkare.
Honing /tråkiga

Du kan tråka ut cylindrarna på en scooter motor med 1 ml eller 2cc när reringing kolvarna att göra en sliten motor körs som om ny igen. Vissa skoter ägare tråka ut kolvarna för att öka cc och få ökad hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120676.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.