Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur man sköter om en 150cc Bali Moped

Mopeder är ett fantastiskt sätt att färdas korta sträckor, som många erbjuder bra bränsleekonomi, utmärkt lagringsutrymme och snygg cykel design. Dessa maskiner är kända för sin tillförlitlighet. Dock är förebyggande vård för din cykel alltid en bra sak att göra, oavsett om du har ägt din moped för 5 månader eller 5 år. Det sista du vill är en trasig moped 10 miles hemifrån. Om du känner för din cykel behöver en snabb check-up, följ stegen nedan för att se till att din maskin är i ridning skick. Saker du behöver
ringtryckmätaren
Philips skruvmejsel
Wrench
Vattenslang
Rag
Soap
Visa fler instruktioner
1 < p> Kontrollera lufttrycket i båda däcken genom att skruva det inre röret cap, och koppla in ringtryckmätaren. Normalt, om trycket är lägre än 50 PSI, kommer du vill blåsa upp dem lite. Om du kan trycka på däcket med handen, är trycket för lågt. För specifika inflation instruktioner, läs sidan av dina däck.
2

Tvätta din moped noggrant med en enkel trasa, vattenslang och lite tvål. Få varje veck, strecksats eller spricka. Det är viktigt att du får det mesta av smutsen från din cykel, som enkla högar av smuts kan bli inlåsta i din motor, vilket orsakar allvarliga driftstörningar. Addera 3

Sätt din moped upp på sin cykelställ , och starta det med kickstart eller elstart (om du har det). Ge cykeln lite gas, och sedan bromsa med full styrka. Om någon broms ger något utrymme på endera hjulet, ta mopeden till en butik där de kan justera bromsarna korrekt.
4

Skruva loss motorn locket med en Philips-skruvmejsel, och kontrollera luftintaget på motorn. Ibland kan smuts, löv och andra dammpartiklar täppa detta intag, vilket orsakar en förlust i acceleration och kraft stor nog att vara märkbar för föraren. Helt enkelt köra lite vatten genom intag, och låt det lufttorka under 4 timmar eller så.
5

Kontrollera din mopedens tändstiftet vid kick-starta din moped med tändstiftet dras ut från motorn . Om du kan synbart se en gnista, är din kontakt fungerar korrekt. Om du inte kan se något, eller det är ovanligt liten, leta efter serienumret på tändstiftet, och köpa ett annat från tändstiftet tillverkarens hemsida.
6

Byt din motor mössa, och ta din moped tillbaka för en spin. Det bör vara väg-klar för ytterligare minst ett år. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120673.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.