Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur sköter jag en Honda Silverwing Scooter?

Regelbundet underhåll är viktigt för skotrar, även moreso än med bilar eftersom skoter motorer måste arbeta hårdare och komponentfel är mer frekventa. Förlorad kontroll medan ridning kan leda till allvarliga skador, så att veta hur du behålla din scooter är avgörande för en säker körning. Med 600cc, är Honda Silverwing en av de största skotrar på vägen, men regelbundet underhåll av denna stora skoter kan utföras hemma. Saker du behöver
Honda Silverwing skoter handdukar
Papper
lufttrycksmätare
Spänningsprovare
Metric Hylsnyckelsats
Socket föraren
Oljetråg
Scooter motorolja
Scooter kabel smörjmedel
Scooter transmissionsolja
stjärnskruvmejsel
Bladmått
magnet
Mikrometer
Shim kit
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
Underhåll att utföra varje 250 kilometer eller varje månad
1

Kontrollera motorns oljenivå. Ta av oljelocket och oljestickan. Torka av oljestickan med en pappershandduk och byt ut den. Avlägsna mätstickan och läs av oljenivån på mätstickan. Lägg till mer olja om nivån är låg.
2

Kontrollera däcktrycket med en lufttrycksmätare. Skruva av locket från däckets spindeln och skjut öppnandet av lufttrycksmätare över spindeln. Om trycket är lågt, fylla däcket till tillverkarens föreslagna trycket.
3

Kontrollera lyktor och tyfoner för att säkerställa alla fungerar. Byt ut alla glödlampor som behövs. Glödlampan omslag på en Honda Silverwing kan avlägsnas med en stjärnskruvmejsel.
4

Kontrollera batterinivån. Anslut en spänningsprovare positiva kabeln till den positiva polen på batteriet och anslut spänningsprovaren negativa kabeln till den negativa polen på batteriet. Byt ut batteriet om det ger någon spänning.
Underhåll att utföra varje 1000 miles eller var 6 månad
5

Byt motorolja. Kör motorn tills den är varm, vilket gör att oljan att flöda mer fritt. Sätt en kastrull under den del av den där oljan lock och oljestickan är belägna. Ta av oljelocket och oljestickan. Skruva av motorolja muttern på undersidan av oljetanken med en socket förare och ta bort oljan pluggen, vår, och olja silinsats. Tappa av all olja ut. Skruva loss oljefiltret med ett filter skiftnyckel. Byt oljefilter. Byt oljepluggen, fjäder, olja silinsats och motorolja mutter. Fyll på motorolja enligt tillverkarens rekommendationer. Torka av oljestickan med en pappershandduk och byt oljan locket och oljestickan. Kontrollera oljenivån och tillsätt mer om det behövs. Byt olja locket och oljestickan. Släng motoroljan enligt slösa lagar spillolja i ditt område.
6

Kontrollera däck för sprickor eller överdrivet slitage. Byt ut dem om det behövs.
7

Kontrollera däckens ventilspindlarna för sprickor eller sprickor. Byt ut dem, om det behövs. Ibland ersätter hela däcket är värt att undvika kostnaden för en professionell däck stam reparation.
8

Kontrollera alla broms-och gasreglage kablarna så att de rör sig fritt. Smörj vid behov med en skoter kabel smörjmedel.
9

Kontrollera alla skruvar och muttrar för att säkerställa att de är ordentligt fastsatta. De fästen på avgasröret och ljuddämparen samt fram-och bakaxlarna är särskilt viktiga.
Underhåll ska utföras varje 2.000 mil eller varje år
10

Ändra transmissionsolja. Den Silverwing har två skruvarna på växellådshuset för påfyllning och avtappning transmissionsolja. Den fyllning skruven är på den övre delen av sidan av transmissionen cousing och avtappningsskruven är på undersidan av växellådshuset. Placera ett oljetråg under avtappningsskruven. Skruva av påfyllningsskruven och avtappningsskruven med en socket chaufför. Tappa av all växellådsolja. Byt avtappningsskruven med en socket chaufför. Refill transmissionsolja enligt tillverkarens rekommendationer. Byt ut fyllning skruven med en socket drivrutin. Kassera den använda transmissionsolja enligt slösa lagar spillolja i ditt område.
11

Kontrollera luftfiltret. Ta bort de fyra skruvarna runt kanterna av förvaringsutrymme under sitsen med en socket chaufför för att ta bort spoilern. Ta bort de två skruvarna på vardera sidan av undersidan av bromsljusen med en stjärnskruvmejsel för att ta bort den bakre panelen. Ta bort de två skruvarna på toppen av sidopanelerna med en stjärnskruvmejsel för att ta bort sidopanelerna. Ta bort de tolv skruvarna som håller fast luftfiltret på och ta bort panelen. Inspektera luftfiltret för att avgöra om det måste bytas ut. Byt om det behövs. Sätt tillbaka locket luftfiltret och skruva alla tolv skruvar på plats med en stjärnskruvmejsel. Byt sidopanelerna och skruva de två skruvarna som håller dem på plats med en stjärnskruvmejsel. Sätt tillbaka den bakre panelen och skruva de två skruvarna som håller den på plats med en stjärnskruvmejsel. Byt spoiler och skruva de fyra bultarna som håller den på plats med en socket chaufför.
12

Kontrollera bromsbeläggen är slitna. Byt om det behövs.
13

Kontrollera alla broms-och gasreglage kablarna så att de rör sig fritt. Smörj om nödvändigt med skoter kabel smörjmedel.
14

Kontrollera och justera ventilspelet. Ta bort alla karossdelar att exponera tändstiftet och ventilkåpan. Tändstiftet är placerad på den vänstra sidan av centrum av scooterns motor. Avlägsna gummiproppen och kabeln från tändstiftet och ta bort tändstiftet med en tändstiftsnyckel. Koppla bort de två slangar som ansluter till ventilkåpan, som ligger vid mitten av skoter. Ta bort skruvarna som håller ventilkåpan på topplocket med en socket chaufför. Ta bort ventilkåpan. Skjut vipparmen bortsett från kamaxeln för att exponera underläggsplattan insugningsventilen. Ta bort mellanlägget insugningsventilen med en magnet. Mät shim intagsventilen med en mikrometer för att säkerställa ventilspelet matchar tillverkarens specifikationer. Ersätt med en ny ventil shims vid behov. Mät avståndet mellan inloppsventilen shim och vipparmen med ett bladmått för att bestämma rätt passform. Återgå ventilen shim till kamaxeln. Sätt tillbaka vipparmen på plats. Kontrollera avgasventilen på samma sätt. Byt ventilkåpan och dra åt skruvarna som håller den på plats med en socket chaufför. Sätt tillbaka de två rören som ansluter till ventilkåpan. Skruva tillbaka tändstiftet på plats med en tändstiftsnyckel. Sätt tillbaka tändhatten och kabeln. Sätt tillbaka alla karossdelar.
15

Kontrollera drivremmen med avseende på slitage och sprickor. Avlägsna remmen genom att lossa alla skruvar som fäster det på plats med en socket chaufför. Inspektera drivremmen för att se om det är sprickbildning, eller har någon större slitage såsom "inglasning", som orsakar ett bälte att ha en blank eller "glaserade" utseende. Byt remmen om någon av dessa typer av slitage är närvarande. För att byta remmen, dra den bakre remskivan mot dig. Detta kommer att frigöra trycket på bandet. Avlägsna den skadade remmen. Sätt en ny drivrem i dess ställe och arbeta in det i läget med en vaggande rörelse.
16

Kontrollera hjul och styrning kullager. Dessa är placerade på hjulen och rattstång resp. Det kan vara svårt för en icke-professionell för att avgöra om lagren misslyckas. När du är osäker, kontakta en professionell skoter mekaniker och hänvisa all ersättning av misslyckade lager till en professionell skoter mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120731.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.