Hur man installerar en Onan Generator i en RV

Även om alla fordon avsedda för inflyttning under fritidssysselsättningar är tekniskt kallas fritidsfordon (husvagnar) är dragna enheter som vanligen kallas resor släpvagnar och enheter som monterats pickup sängar är vanligtvis kallas sommarlägret toppar. Industrin konvention använder termen RV för att beskriva en fristående fordon som drivs av en motor ombord, vara att en A, B eller C-klass. A-och C-klass RVS har typiskt en tillverkare utrustat generator och B-klass husvagnar är typiskt förkonfigurerad för att acceptera en som tillval. Installationen av en Onan generator till en generator-ready RV är inte en skrämmande projekt. Instruktioner
1

säkerställer den Onan modell du köper är en RV-stil generator, konstruerad för att generera hög hästkrafter vid låga varvtal. Av de "fyra stora" tillverkare tillverkar RV-stil generatorer, är Onan särklass mest populära och mest monterade som originalutrustning. Kit är därför lätt tillgängliga som innefattar kylning komponenter, dämpar både buller och vibrationer, avgaser avluftning lösningar, bränsleledningar utbudet, fästen och kablage.
2

Skapa en fri passage via vilken varm luft är kunna lämna inneslutningen avsatt av RV tillverkaren att hysa en generator, och genom vilken kall luft kan komma in. Skåpsdörren bör louvered, och golvet bör inte vara fast. Vissa generator-ready vikar har "knock-outs", som, när de tas bort, lämna bara stöden för generatorn. Om en kylfläkt är installerad, måste den vara inriktad att suga varm luft ut, att inte blåsa kall luft i. Addera 3

Linje generatorn bay i ljuddämpande material för att dämpa bullret. Icke brännbart material finns tillgängligt från de flesta lager hem förbättring.
4

Utrota vibrationer överföring till fordonets chassi med egna bussningar som en del av Onan generator fästen.
5

Dra avgaserna så att ventilera avgaser från gatan sida av fordonet. Vinkla utpasseringspunkt nedåt för att förhindra regn från att komma in, och bort från RV att minimera buller överföring och risken för föroreningar att komma in i bilen.
6

Fäst ledningen bränsletillförseln till redan existerande generator utlopp på den huvudsakliga fordonets bränsletank, som vanligtvis ligger en tredjedel av vägen upp bränsletanken från dess botten. Generatorn kommer att dela sin energikälla med chassit motorn, men kan inte köra tanken torr. Om din Onan generator inte innefattar ett lågt tryck bränslepump, måste man vara anskaffas och monteras. Installera en in-line bränsle cut-off peka där den är lätt åtkomlig.
7

Dra kablaget så det inte kontakta alla rörliga delar eller varma ytor. Ledningsnätet består av två sidor, det avsnittet som tillåter generatorn att fungera, och det avsnittet - oftast en redan befintlig elsladd - som överför el från generatorn till RV. Bestäm om en fjärrkontroll för att starta generatorn är viktigt, eller om med strömbrytaren på generatorns fascia kommer att vara tillräcklig. Montera en dedikerad startbatteri, såsom en åkgräsklippare batteri, så börjar makten inte dras från RV: s tränare eller batterier chassi.
8

Installera en växlingsbrytare. Denna viktiga komponent förhindrar både land-och elverk från att komma in din RV samtidigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118182.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.