Så monterar du ett Winch på en ATV

All Terrain Vehicles (ATV) är kapabla terränggående maskiner. En ATV kan nå platser som vanliga fordon inte kan. De är mindre, lättare, smidigare och byggd enbart för off-road bruk. ATV är perfekt för lerig terräng, rock crawling eller back-land spår. Med en vinsch installerat på din ATV, kan du dra igenom svår terräng, ur ett lerigt hål eller ens dra en kompis i trubbel. Saker du behöver
Ratchet
6mm socket
8mm uttag
Flathead skruvmejsel
10mm socket
12mm socket
7/16-inch socket
1/2- tums uttag
9/16-inch socket
1/2-tums skiftnyckel
9/16-inch skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Använd 6mm hylsa och spärrskaft för att ta bort de fyra 6mm bultar på sidan av skidplate. Det finns också fyra 8mm bultar som finns på botten av samma skidplate som behöver tas bort.
2

Ta bort de fyra plastnitar som håller plast fascia ihop bitarna. Använd en vanlig skruvmejsel och försiktigt bända nitarna ur fascia. Ställ dessa fästelement åt sidan för att återanvändas efter vinschen är installerad.
3

Ta bort de två skruvarna som håller fast den främre stötfångaren till ramen. Den 8mm uttag kommer att arbeta för dessa två bultar. Ta bort den främre stötfångaren för att blotta ramen och strålkastare hinkar.
4

Ta bort de två 6mm bultar som håller fast stötfångaren stöd till strålkastare hinken. Ställ dessa bultar åt sidan för att installera senare.
5

Ta bort de två 8mm bultar som fäster den främre stötfångaren stöd till rack på framsidan av ATV. Dessa skruvar är synliga när plasten främre stötfångaren har tagits bort.
6

Lokalisera de två skruvarna 8mm etiketter som fäster stötfångaren ram till huvudramen av ATV. Titta på undersidan av fordonet för att hitta bultarna. Använd Ratchet och 8mm uttag för att ta bort de två bultarna.
7

Ta bort de mittersta bultarna Rikligt inrama. Försiktigt använda 1/2-tums uttaget och lossa stötfångarens skruvar. Håll stötfångaren i ena handen medan du tar bort skruvarna så att stötfångaren inte faller när skruvarna är borttagna.
8

Använd medföljande hårdvara och fästa vinschen Linledarrulle till vinschen monteringsplattan. Dra åt de två skruvarna till 25 fot-pounds av vridmoment.
9

Montera vinschen på monteringsplattan. Vinschen är fäst vid plattan med fyra bultar som har en 9/16-inch sexkanthuvud. Använd hylsa och spärrskaft för att dra åt bultarna ner.
10

Placera vinschen monteringsplattan på främre stötfångaren ram ATV. Detta är den bildruta som togs bort i den första delen av installationsprocessen. Använd två av de medföljande skruvarna för att fästa plåten i ramen.
11

Placera ramen med vinsch plattan tillbaka till bilen. Sätt tillbaka de två 8mm bultar och de två 6mm bultar som håller fast stötfångaren ramen till fordonsramen. Dra inte åt bultarna ner med spärr vid denna tidpunkt. Använd dina händer för att dra åt bultarna.
12

Sätt tillbaka den främre stötfångaren ramen till racksystemet på framsidan av ATV. Använd 8mm hylsa för att dra ner stötfångaren ramen till racket. Inte helt åt bultarna tills installationen är klar.
13

Återkoppla plast fascia på framsidan av ATV. Återanvänd alla plastvreden som sattes åt sidan. Leta upp och drag åt alla bultar som installerades under processen.
14

Anslut de elektriska anslutningarna från vinschen till batteriet. Anslut elkontakten till ATV och köra kablarna till batteriet. Placering av ledningar bör göras enligt egna önskemål och säkerhet. Trådarna ska fästas ATV så att de inte hänger löst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118632.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.