Ställa en bromsspak

En korrekt inställd broms controller är viktig för din säkerhet när du drar ett släp på vägen för att säkerställa att, vid inbromsning, är vagnens retardation synkroniserad med dragfordonet. Detta är viktigt i en nödsituation. Kalibrera bromssystemet att fungera så effektivt som möjligt för att minska slitaget på både bilens och släpets bromssystem, och för att förhindra en potentiellt farlig situation. Följande anvisningar är avsedda för en tid försenad broms controller och kommer att variera något beroende på den specifika typ och märke. Instruktioner
1

Ladda trailern innan du ställer in bromsen styrenheten. En korrekt inställd broms controller beror på den lastade vikten för släpvagnen. Återställ bromsen regulatorn varje gång släpet har en väsentligt annorlunda belastning, eller om det finns en skillnad i trailers att bogsera bilen drar.
2

Ställ skjutreglaget på bromsen styrenheten mellan 50 och 60 procent få starta. Detta kommer att ge ungefär halva den tillgängliga kraften till släpets bromsar. Kör väg vid 20 miles per timme och hålla denna hastighet. Utför den här proceduren på en plan väg för att säkerställa noggrannheten.
3

Håll foten på gaspedalen och använda din hand, manuellt aktivera bromsen styrenheten överstyrning. Om släpet medar, reducerar vinsten på reglaget lite i taget tills sladd elimineras. Om släpets bromsar inte minska hastigheten på dragfordonet tillräckligt, öka förstärkningen på reglaget tills du kan känna bromsarna tar.
4

Ställ din broms controller varje gång du drar en annan trailer . Eftersom varje släpvagnens bromssystem kan prestera annorlunda. Detta förfarande bör också utföras varje gång du ändrar vikten på lasten på släpet eller vikten av själva trailern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118491.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.