Hur att bogsera en Vändskiva RV

Vändskiva husvagnar är utrustade med en svanhals skumt som hakar på sängen av en tung lastbil för att kunna bogseras. Inte bara någon lastbil kommer att göra vid bogsering vändskivor, men man måste använda en lastbil med en maximal bogsering kapacitet som överstiger vikten av det femte hjulet. Dessutom kan korta säng pickuper, pickuper stepside och pickups med sängen liners inte användas för bogsering av ett femte hjul RV. Saker du behöver
tung lastbil med tillräckliga bogsering Tire kapacitet
Blocks
Vändskiva dragkrok
Visa fler instruktioner
1

Block trailern hjul genom att placera däck block bakom hjulen. Sänk bakluckan. Justera släpvagn höjd, användning av släpvagnsbromsar stiften på tappen rutan, till höjden av din lastbil så som vilar ungefär 1 tum under Vändskivskoppling huvud. Dra i handtaget på skumt så att den är i öppet läge.
2

Säkerhetskopiera din lastbil långsamt och försiktigt tills Kingpin (skumt delen på RV) blir sitter ordentligt i kopplingen huvud (den del av skumt inställningar på din lastbil). Stäng säkerhetsspärr och fäst den med spärren stift. Anslut kabeln för bromsljus och lyft landstället (staplarna som håller din RV i ett vågrätt läge) upp 1 tum över marken genom att vrida på veven som lyfter den. För femte hjul med en fjärrkontroll landningsställ ställa upp, tryck på knappen som höjer landningsstället.
3

Test kroken upp genom att dra sakta framåt med din lastbil. Om kroken inte lossnar, sätta landstället i sin körställning, stänger bakluckan. Avlägsna blocken RV hjul.
4

övningsköra med din vändskiva ansluten, med särskild uppmärksamhet på bredden och längden av hela paketet som du bogserar, liksom begränsningarna i din sida backspeglar. Kontrollera alltid dina speglar och överväga eventuella hinder innan du byter körfält, svarvning eller säkerhetskopiera.
5

Tillbaka din vändskiva upp genom att sätta din bil i backen. Om du vill peka på RV i viss riktning, vrid ratten i motsatt riktning för att göra det. Räknar med förflyttning av bilen med extra vikt, samt förflyttning av andra fordon runt omkring dig för att undvika kollisioner. Alltid Bromsa tidigt när du behöver sakta ner eller stannar, den extra vikten kommer inte att tillåta dig att stanna på en femöring

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117898.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.