Hur man installerar en RV Elsystem

Installera det elektriska systemet av ett fritidsfordon eller RV, i själva verket förutsätter att tre separata system inrättas. Det finns två 12-volts system: ett chassi system som kör bil-funktioner, och en coach som körs "husets" funktioner. Det finns också en 120-volts-system, som fungerar på samma sätt som ett vanligt hushåll installation. Du kan också välja att koppla in en generator, en fiberkabel paket och en solenergi riggen. En hel del tankar, därför, måste gå in i planeringen av projektet innan arbetet kan påbörjas. Saker du behöver
Omfattande uppsättning av hushållens elektriska verktyg
Omfattande uppsättning av fordons elektriska verktyg
120-volts komponenter, tråd och kontakter | 12-volts komponenter, tråd och kontakter
120 - volts brytare panel
12-volts säkring ombord (2 st)
Visa fler instruktioner
1

bestämma vad som kommer att krävas av den 12-volts coach systemet. Extrautrustning kan du välja att installera är praktiskt taget obegränsat, inklusive kylskåp med ett 12-volts krets, propan utrymme värmare med elektriska luft movers, vattenpumpar, underhållningssystem och självnivellerande domkrafter. Du kommer säkert att vilja köra all innerbelysning från coachen batteriet, och ett antal eluttag.
2

Köp en 12-volts säkring ombord kunde separat skydda varje krets du ska installera. Köp ett djupurladdningsbatteri eller bank av batterier kan leverera alla dina förutspådda behov. Köp en växelriktare för att omvandla 12-volt till 120 volt ström. Detta gör hushållsmaskiner och utrustning, såsom kaffebryggare och hårtork, för att användas på camping resor.
3

Bestäm vad som kommer att krävas av den 12-volts chassisystem. Motorn kommer att behöva en bränslepump, och att vara självförsörjande måste innehålla en generator för att generera kraft och ett batteri för att lagra den makten. Om RV är att ha licens för användning på väg, behöver du sidoljus, positionsljus, bromsljus och blinkers. De flesta stater kräver en ljudsignalanordning. En säkring ombord måste skydda alla dessa kretsar.
4

Köp ett batteri isolator, som växlar generatorns genererade kraft först till chassit batteriet och sedan till tränare batteriet. Den förhindrar också coach utrustning tömmer chassit batteriet när campade.
5

Bestäm vad som kommer att krävas av den 120-volts system. Du kommer att behöva en krets för eluttag, inklusive Circuit jordfel brytare i pentryt och badrummet. Du kanske vill laga mat och värmeutrustning. Du behöver en sladd landström med ledningar och en plugg dimensionerad för att passa din förutspådde strömstyrka efterfrågan:. Antingen 30 ampere eller 50 ampere
6

Köp ett underhållningssystem som inte tar upp för mycket utrymme , en luftkonditionering betygsatt svalna volymen inuti RV, och en omvandlare laddare att automatiskt ladda chassit batteri när du är ansluten till landström eluttag. Köp en fordonsbaserade effektbrytare för att skydda alla kretsar och utrustning.
7

Bestäm om du vill ha en on-board generator, och storlek till din beräknade maximala strömförbrukningen. Bestäm om du vill ha en bogsera paket, och utrusta den med en fyra-eller en sju-stifts vävstol beroende på om eller inte din släpvagn med elektriska bromsar. Bestäm om du vill ha en solenergi array, och faktor i dina beräkningar den totala mängden el du kommer att kunna lagra, vägas mot mängden solljus din RV kommer att utsättas för varje dag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118244.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.