Hur man reparerar en Skylight på en Camper Trailer med en gummi tak

Materialet på "gummit" camper tak är korrekt kallas EPDM, ett material som skapats genom syntes eten, propen och dien-monomer. I ljusa trafikområden det kan repareras med en traditionell gummerad beläggning, i tungt trafikerade områden det kan repareras med en flexibel epoxi lösning. För sömmen reparationer normalt krävs runt ett takfönster, korrekt kallas en takventil, speciell tejp tillverkas som utgör en omedelbar, helt vattentätt membran. Även bandet obligationer även i våta förhållanden, reparera ventilen när taket är torrt och inget regn väntas för korrekt substrat tätning. Saker du behöver
Roof förseglingstejpen
Craft skruvmejsel kniv
(tillval) katalog Stiff pensel
ren trasa
Icke-lösningsmedelsbaserade rengöringsmedel
Caulk (tillval)

Visa fler instruktioner
1

Välj ett band tak tätning baserat på färgen på tak och takfönster. Bandet finns i vit färg och en grå yta, och i formuleringar som syftar till att överbrygga EPDM och plast eller aluminium.
2

Skär bort eventuella åsar eller flikar av material med hjälp av din kniv. Kontrollera att inga skruvskallar sticker ut från taket eller vent flänsen.
3

Använd en hård borste för att ta bort smuts, damm och skräp från platsen för reparation. Blöt en ren trasa i ett icke-lösningsmedel-baserade rengöringsmedel såsom aceton, och skrubba bort alla spår av olja, fett, vax, silikon, atmosfäriska avlagringar och oxidation.
4

Caulk någon skruv- hål och sprickor större än ¼-tum med täta eller tätningsmedel rekommenderas för din EPDM tak. Experter på ett hem förbättring lager eller RV leverantör kommer att kunna rekommendera den idealiska produkten.
5

Applicera tejpen enligt tillverkarens anvisningar. Typiskt bandet kommer att ha icke-vidhäftande huden på ena sidan - skal detta bort och placera tejpen försiktigt. En 4-tums reparation tejp bör placeras med 2 inches vardera sidan av det skadade området. Tryck tejpen ordentligt.
6

Låt tejpen härda i 24 timmar innan du kör bil, som kan utsätta bandet till stretching och vred påfrestningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117346.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.