Hur man tar bort ATV Däck

ATV (all-terrain vehicles) används ofta för terränggående aktiviteter eftersom deras däck och makt kan navigera områden med svår terräng där det inte finns några asfalterade vägar. En ATV däck är avgörande för den totala prestandan eftersom däck med slitna spår är mer benägna att tappa greppet och glida. Byte av dåliga däck innan en resa är ett bra sätt att hålla din ATV fungerar optimalt. Borttagning ATV däck kräver en del specialutrustning men kan göras på några minuter. Saker du behöver
ATV jack
Däck järn
ATV bead breaker
Crowbar
Visa fler instruktioner
1

Höj sidan av ATV med däcket du tar bort så vikten är utanför däcket. Kontrollera att uttaget är avsett för en ATV din storlek och följ alla instruktioner på domkraften.
2

Dra ut eventuellt skräp ur däcket om du har en punktering. En spik eller glas skärvan kvar i däcket kan flyga ut och orsaka skada under däck borttagning om det inte tas bort i förväg.
3

Ta bort eventuell kvarvarande luft ur däcket genom att skruva ventilskaftet täcka och sedan trycka ner på änden av ventilskaftet. Ju mindre luft i däcket har, desto lättare blir det att ta bort från ATV.
4

Skruva ur skruvarna som håller hjulet på ATV med ett däck järn och dra av hjulet. Det är säkrare att ta bort däcket från fälgen när den är avstängd ATV eftersom det hjälper till att förhindra en olycka där ATV faller av domkraften från trycket på det.
5

Wedge slutet på en ATV pärla brytare mellan däcket och fälgen. En pärla breaker är ett skruvstäd-liknande grej som kommer att expandera när du vev eller vrid handtaget, dra däcket från fälgen så att du kan dra bort det. Den pärlan brytare bör utformas specifikt för ATV däck för bästa resultat.
6

Veva pärla brytaren handtaget eller vända den, beroende på din individuella modellen. Vissa brytare levereras med ett stativ som du ställer hjulet på, medan andra inte kräver det.
7

Wedge däcket bort av fälgen med pärla brytaren och en kofot när du har tillräckligt med separation mellan fälgen och däcket. Du kan behöva placera pärlan brytare vid olika punkter runt däcket till fullo lossa den innan du drar bort det. Den pärlan brytare kommer att hålla däcket från fälgen medan kofot tillämpar spaken kraft att poppa däcket av. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118462.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.