Yamaha Big Bear 400 Felsökning

Yamaha är världsledande när det gäller ATV och fritids cyklar och Yamaha Big Bear 400 är en hållbar och kraftfull maskin. Men som med de flesta terrängfordon, slitage oundvikligen inträffar. Problemen är oftast relativt enkelt att felsöka, oavsett om det är ett problem med överhettning, batteriet eller bränslekranen. Kör igenom några felsökningssteg innan du tar din ATV på service. Saker du behöver
tändstiftsnyckel
Tändstiftsgap Tool Review stålborste
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera kylvätskebehållaren och radiator för tillräcklig nivåer av kylvätska. Om systemet är låg, kontrollera för läckor. Om du inte lägger märke till läckage, fyll kylaren och behållaren med kylvätska. Om du skulle upptäcka läckor, eller om motorn fortsätter att överhettas, ha en kvalificerad mekaniker kolla kylsystemet för dig.
2

Inspektera bränsletank för läckor. Vrid spaken bränslekranen till "OFF". Koppla loss bränsleslangen från bränslekranen. Rengör bränslekranen. Vrid tillbaka bränslekranen till "ON"-läget och kontrollera om bränslet flödar. Om det inte finns någon bränsleflödet kan bränslekranen skadas.
3

bort tändstiftet (med tändstiftsnyckel) och kontrollera elektroderna om du upplever startsvårigheter. Om elektroderna är fuktade, rena och torka dem. Om elektroderna är torra, håll tändhatten och maldes till chassit. Starta ATV med elstart. Om tändstiftet ger en stark, blå gnista, sedan tändsystemet förmodligen fungerar normalt. Om gnistan är svag, använd gnista verktyget stiftgapet att justera avståndet. Byt tändstift om den är skadad.
4

Starta motorn med elstart för att kontrollera batteriet. Om motorn startar snabbt, är batteriet förmodligen bra. Om motorn blir över långsamt, kontrollera och rengör batteriet anslutningar med hjälp av stålborste. Ladda batteriet vid behov.
5

Justera strålkastaren, om det inte är rätt placerad. För att justera strålen, vrid justerskruven medurs för att höja lampan, och moturs för att sänka lampan.
6

Byt svansen /bromsljus lampa om det har blåst. Ta bort muttrarna och brickan från lamphållaren. Ta ut lamphållaren (tillsammans med lampan) genom att vrida den moturs. Tryck inåt och vrid moturs för att ta bort den trasiga glödlampan. Montera den nya lampan i lamphållaren genom att trycka den inåt och vrida den medurs. Montera lamphållaren genom att vrida den medurs. Byt ut brickorna och dra åt muttrarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118000.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.