Hur man byter däck Travel Trailer

När man överväger livet på en släpvagn däck, mängden slitbanan kvar är oftast inte en faktor. Stöd vikten av en släpvagn är grov på ett däck, det körs under korta perioder, ofta i varma förhållanden, och sedan stå under långa perioder. Denna cykel skadar den inre strukturen av däcket, vilket leder till dess försämring. Byt dina däck resor trailer efter tre till fem år, oberoende av den återstående slitbanan. Du kan antingen ta hela trailern till däckverkstad, eller ta bort fälgar och ta bara hjulen i. Du behöver
rörtång
Heavy-duty jack
Kraftiga pallbockar eller block
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
Ta ut Trailer Wheel Yourself
1

Säkra resor släpvagn på plats på plan mark, och se till att släpet inte kan rulla eller bild.
2

Bryt förseglingen på muttrarna på hjulet med rörtång medan släpfordonet är fortfarande på marken, men ännu inte lossa muttrarna ytterligare.

3

Höj axeln genom att placera en tung domkraften under ändarna av axeln. Lyft aldrig i mitten av axeln. Håll upp trailern genom att placera tunga pallbockar eller block under axlarna.
4

Lossa muttrarna på hjulet. Ta bort muttrarna och dra av hjulet. Ta ratten till däckverkstad att ha dem byta däcket.
5

Sätt hjulet med det nya däcket på resor släpvagn och skruva på muttrarna. Dra åt med en rörtång. Höj släpvagnen nog att ta bort domkraften och sedan sänka trailern till marken. Använd en momentnyckel för att dra åt alla muttrarna enligt din släpvagn specifikationer. Efter att ha kört 25 till 50 miles, kontrollera vridmomentet igen på alla muttrarna och dra åt vid behov. Addera Att utse en ersättare Trailer Däck
6

Slå upp Gross Vehicle Vikt (bruttovikt) på din axel. Välj en uppsättning däck med en sammanlagd kapacitet som är samma eller högre än din totalvikt. Använd totalvikt av din resa släpvagn om du inte kan hitta din axel totalvikt.
7

Byt dina däck resor trailer med de som görs för en resa släpvagn. Bil däck är konstruerade för körning och styrning, men är inte gjorda för att hantera de tunga laster av en resa släpvagn.
8

Köp samma storlek däck för alla däck på resor släpvagn. Om en av dina däck har haft en punktering, eller något annat behöver bytas, inspektera alla de andra däcken för att se om de är slitna eller väder-kontrolleras. Överväg att ersätta andra däck om de finns inom tre till fem års livslängd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117902.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.