Hur till Öka Miltal i en husbil

Husbilar förbrukar mycket bensin. De väger mycket mer än personbilar lastbilar och bilar och har mycket bredare och högre profil, vilket ökar luftmotståndet. Deras större motorer förbrukar mer bränsle för att dra den ökade belastningen. Bränslekostnader kan doppa och stiger ibland, men kostnaden för bränslet kommer med största sannolikhet att stiga då efterfrågan ökar och bränsle minskar tillgängligheten. De höga kostnaderna för bränsle drabbar särskilt ägare husbil, eftersom de kan vara mindre benägna att ta de längre semester. Motor husägaren kan använda några praktiska åtgärder och underhållsåtgärder för att avsevärt öka sin bränsleekonomi. Saker du behöver
Ägare reparationshandbok
Hylsnyckelsats
Ratchet skiftnyckel
Tändstift
Bladmått
dräneringskärlet
Oljefilternyckel
Oljefilter
Motorolja
lufttrycksmätare
Diskmaskiner tvål
Bucket
Brush
Handdukar
Wax pad
klistra vax
Visa fler instruktioner
1

Placera husbilen i parken eller neutrala, beroende på fordonets växellåda typ. Dra i nödbromsen. Snäppa loss spännena på motorkåpan, och placera kåpan åt sidan. Koppla bort den negativa batterikabeln med en sockel. Använd en plug socket och skiftnyckel för att ta bort varje tändstift, en i taget, och ersätta var och en med en ny. Använd ett bladmått för att gapet i nya tändstift enligt din reparationshandbok specifikationer.
2

Placera ett kärl under vevhuset avtappningspluggen. Använd en hylsa för att lossa och ta bort avtappningspluggen. Låt oljan rinna ut i avloppet pan. Byt avtappningspluggen och skruva tillbaka den med en sockel. Använd ett filter skiftnyckel för att lossa och skruva loss oljefiltret (moturs) från motorblocket. Addera 3

Smeta lite olja på packningen på det nya filtret och vrid den på blocket för hand . Dra åt för hand. Avlägsna oljelocket påfyllningsröret på toppen av motorn, och häll i det föreskrivna antalet kvartar av ny olja. Använd tillverkarens rekommenderade varumärke och vikt --- din rekommenderad vikt och varumärke motorolja kan öka din körsträcka med 1 till 2 procent. Sätt tillbaka locket påfyllningsröret. Anslut den negativa batterikabeln med en sockel. Ställ motorkåpan på plats och fäst det huven snaps.
4

Ta din husbil till en bensinstation eller uttag som har en luftslang matningstryck. Använd en lufttrycksmätare att kontrollera lufttrycket i varje däck. Se din bruksanvisning för högsta tillåtna lufttryck. Fyll varje däck lämpligt och kontrollera trycket med lufttrycksmätare.
5

Lasta din husbil av alla onödiga och oanvända vikt. Sådana poster ingår några extra apparater, verktyg eller möbler, såsom campingkök, tält, lådor is, stolar, bord, lampor, flera TV-apparater, servis, sportutrustning mm bort all onödig vikt kommer att minska motorns belastning och spara på bränsle. Om du planerar en resa, ladda endast de allra nödvändigaste som du behöver.
6

Blanda en lösning av diskmedel i en hink med varmt vatten. Använd en borste för att rengöra utsidan skalet, inklusive hytt topp och taket. Torka fordonet med handdukar. Använd ett vax pad och några bra kvalitet pasta vax att applicera ett skikt över hela skalet. Buff vaxet ordentligt i ytan. Vänta tills vaxet torka. Ta bort vaxrester med rena handdukar och polera till en shine.
7

Kör din husbil mellan 50 och 55 mph. Överskrid inte den tillåtna hastigheten och undvika omkörning av andra bilar när det inte är nödvändigt. Undvik långvarig tomgång, eftersom detta förbrukar extra bränsle. Stäng av motorn när fastnat vid vägspärrar eller i icke-rörliga bilköer. Undvik "jack rabbit" utgår från en korsning eller stående stopp. Tunga och snabb acceleration dumpar enorma mängder gas nedför förgasaren halsar.
8

Fyll din bensintank med en lägre grad vanlig bensin, om inte din instruktionsbok anger något annat. Sök efter dina bästa lokala priser på bensin: Jämför priser från en återförsäljare till en annan. Använd alltid färsk bensin, undvik att använda bensin som du kanske har köpt på köpet och sedan lagras. Bensin som har lagrats i mer än tre månader kan orsaka tandköttet och lack i din motor.
9

Använd överväxel och farthållare när ute på öppna sträckor motorväg. Den högsta växeln gör att din motor att arbeta mindre. När du använder farthållare, håll dig till varvtal (rpm) för motorn från fluktuerande, vilket stoppar plattorna förgasaren gaspådrag från öppning och stängning onödan.
10

särskilt uppmärksam på vissa motorsystem och komponenter som direkt kommer att påverka din gas körsträcka. Byta luftfilter kan öka prestanda och bränsleekonomi med så mycket som 10 procent. Ha din syresensor kontrolleras av en certifierad tekniker: En trasig syresensor kan minska din gas körsträcka med upp till 40 procent
11

Stäng av din enhet luftkonditioneringen när du inte behöver den.. Rulla ner fönstren för extra ventilation. Begränsa förlängd användning av AC. Automotive klimatstyrningskompressorer råna motorn i hästkrafter, drastiskt ökar bränsleförbrukningen. Luftkonditioneringsapparater kan också lägga en sådan hästkrafter dra på motorn som de orsakar överhettning.
12

Följ din instruktionsbok underhållsplaner, kontrollera alla komponenter och system för optimal prestanda. Kom ihåg att olja och filter är mycket billiga, men de tillåter din motor att köra svalare och skavfri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118682.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.