Släpvagnskablage Installation

Trailers är vanligtvis fast med en fyra-wire system som ger vänster och höger svans /bromsljus samt kör lampor. En förmonterade trailern ledningsnätet kommer att förenkla kabeldragningen uppgift och ger dig möjlighet att följa en standard färgschema. Medan någon färg ledningar kommer att fungera, det finns många fördelar med att följa en vedertagen standard. Den största fördelen av att följa en standard är det lättar felsökning, särskilt av tekniker som inte är involverade med den ursprungliga ledningar. Grundläggande släpvagnskablage

Köp en förmonterad kabelnät. Dessa finns tillgängliga på de flesta bildelar butiker samt större sport och camping varor återförsäljare. Välj en sele med en kontakt som passar ledningarna anslutningen på dragfordonet.

Dra ledningarna till lämpliga områden i trailern. Standarden kopplingsschema för släpvagnar är:. Grön, höger blinkers, gul, vänster blinkers, brunt, varselljus /sidomarkeringsljus, vit, marken

Följ tillverkarens instruktioner för varje ljus, även om de flesta trailer svans och positionsljus kommer att använda denna färg standard.

Rådfråga din State Department of Transportation för särskilda krav positionsljus.
Grundstötning

Varje lampa skall vara ansluten till en elektrisk jord. För lampor utan jordkabel är jordanslutning görs genom fästskruvar och chassi trailer. För dessa jordanslutningar, måste den vita kabeln säkert monteras till en kopplingspunkt på trailerchassiet. Om ljuset har en separat jordledning

, anslut denna till den vita kabeln.


Tillförlitlighet Oro

släpvagnskablage existerar i en hård miljö, och du bör vidta försiktighetsåtgärder för att öka tillförlitligheten i ledningarna.

Minimera antalet elektriska anslutningar, eftersom varje anslutning är en potentiell misslyckande punkt. Använd kontinuerliga längder av tråd och knyta kontakter i en gemensam punkt.

Överväg att använda vattentäta kontakter, istället för de vanliga ledningar kontakter, som är mer benägna att korrosion. Vatten-resistenta kontakter är tillgängliga från båtliv och motorcykeldelar leverantörer.

Jordanslutningar till metallen på chassit. Skrapa någon rost eller färg för att ge en god elektrisk kontakt. Överväg beläggning dessa anslutningar med fett eller epoxi för att minimera korrosion.

Överväg att använda en uppoffrande kontakt mellan vagn och din dragfordonet. Eftersom denna kontakt blir sliten, kan den lätt bytas ut utan att behöva dra nya ledningar trailern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117605.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.