Hur att låsa en Hitch Coupler

Ansluta din släpvagn till din bogsera fordon på rätt sätt är avgörande för en säker bogsering. En av de viktigaste delarna av din bogsera bilens dragkrok är skumt bollen. Din trailer tungan fäster Hitch bollen med hjälp av ett skumt kopplare. Den Hitch kopplingen ligger på släpvagnen tungan och låser ner på dragfordonet s boll. Denna inställning möjliggör en stabil, säker anslutning, men medger att släpvagnen gå runt varv och gå upp och ner oberoende av dragfordonet. Låsa ner skumt kopplingen tar bara ett par minuter, men är en av de mest import uppgifter du kommer att utföra när sig redo att bogsera. Saker du behöver
Trailer tungan jack
dragfordonet
Hitch kopplare
Sprint eller litet hänglås
Visa fler instruktioner
1

Rotera trailer tungan jack handtag i medurs riktning för att höja trailern tungan så att den är något högre än toppen av skumt bollen på din bogsera fordon.
2

Tillbaka din bogsera bilen upp så att kroken Bollen ligger direkt under skumt kopplingen.
3

Släpp kopplingen låsanordningen på toppen av släpvagnen tungan genom att samtidigt lyfta upp på kopplet låsvredet samtidigt skjuta det bakåt mot framsidan av släpet.
4

Sänk trailern tungan på skumt bollen genom att vrida tungan jack handtaget i en moturs riktning tills uttaget är helt indragen.
5

visuell kontroll under skumt skarvdon för att se till att det är runt basen på bollen och inte sitter ovanpå bollen. Lyft tungan med tungan uttaget om skumt kopplingen inte är i rätt läge.
6

Jiggle kopplingen vred och kontrollera att den är i en helt bakre läge. Sänk trailern tungan tillbaka på skumt bollen och åter inspektera skumt kopplingen.
7

Tryck handtaget koppel låsning framåt och över den främre delen av släpet tungan tills den låses på plats. Sätt en saxpinne eller ett litet hänglås i hålet i låsvredet för att se till att det inte lossnar under körning.
8

Höj den främre delen av vagnen för att testa anslutningen hitch koppling genom att veva tungan jack i en medurs tills den bakre delen av din bogsera fordon börjar höja. Var medveten om att om din släpvagn tungan kan höja baksidan av din bogsera fordon, du har en bra anslutning. Höj tungan uttag till en helt indragna position genom att veva på handtaget i en moturs riktning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/117573.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.