Hur du ändrar den primära olja i en 1996 Harley-Davidson Sportster

Harley-Davidson 1996 Sportster 883 och 1200 modeller förlitat sig på en kombinerad primär kedja och växellåda för att omvandla kraften som genereras av dess Evolution motor i rörelse framåt. Den primära själv är fylld med en smörjande olja för att reducera värme och friktion uppbyggd med transmissionen och kopplingen. Som en del av ett regelbundet underhåll rutin, bör den primära oljan tömmas och fyllas på varje 10.000 miles för att förhindra att ett mekaniskt fel som åldras oljan förlorar sina smörjande egenskaper. Saker du behöver Kundservice stå
dräneringskärlet
5/8-tums socket
Hylsnyckel
Shop handdukar
Tömningspropp O-ring
Momentnyckel T27 Torx socket
1 liter, Harley-Davidson primärfluid
Visa fler instruktioner
1

Parkera Sportster på en plan, jämn arbetsplats med god ventilation. Starta Sportster och låt den gå på tomgång i stället för tre till fem minuter. Stanna motorn och låt den svalna i minst 10 minuter.
2

Montera Sportster på en tjänst står att stödja den i en nivå, upprätt läge. Placera ett uppsamlingskärl under den större delen av den primära locket på vänster sida av motorcykeln. Addera 3

Lossa avloppet bulten från botten av den primära luckan, under den omgången derby locket , med en 5/8-tums socket och en hylsnyckel. Skruva avloppet bulten sakta för hand tills primär oljan börjar sippra ut från runt sjön bultgängorna. Dra avloppet bulten bort från den primära luckan i en vinkel mot dig för att undvika att bli plaskade med dränerande primära oljan. Vänta minst fem minuter för oljan att rinna.
4

Dra O-ringen från avloppet bulten och torka trådarna drain bult och tips med en show handduk för att avlägsna eventuella rester. Skruva avloppet bulten i det primära locket för hand när oljan har tömts helt. Dra avloppet bulten till 21 foot-pounds, med en momentnyckel och en 5/8-tums socket.
5

Skruva alla fem bultar som fäster runt derby locket till den primära luckan, med hjälp av en T27 Torx-fattning och en hylsnyckel. Dra derby lock och packning av den primära locket för att exponera kopplingsaggregatet.
6

Häll 32 gram av Harley-Davidson primärfluid direkt in i den primära. Sluta fylla när vätskenivån ligger nära fjädern på undersidan av kopplingen församling. Torka upp spilld primärfluid med en butik handduk.
7

tillbaka derby locket och packningen på den primära luckan. Skruva bultarna derby baksidan på plats tills de rör vid derby lock, med hjälp av en handhållen T27 Torx-fattning. Dra åt bultarna derby cover på en korsvis till 84 tum-pounds, med en momentnyckel och en T27 Torx-fattning.
8

Avlägsna Sportster från tjänsten stand, sedan sänka den på sidostödet . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111069.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.